Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lincoln zvažuje návrat ke klasickým jménům

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Luxusní divize koncernu Ford možná opustí poněkud nepřehledný způsob značení svých modelů ve prospěch tradičních jmen ze své historie.

V posledním desetiletí Lincoln až na velké SUV Navigator úplně opustil používání klasických jmen v označení svých modelů a nahradil je zkratkami, začínajícími písmeny MK.

Původním cílem tohoto kroku bylo zpřehlednění aktuální nabídky pro klienty a její jasné oddělení od ne vždy úspěšných a pozitivně vnímaných modelů. V současnosti je tímto způsobem označena pětice modelových řad, ale nejen pro řadu klientů se jedná o matoucí řešení.

V rozhovoru pro Automotive News se k tomuto problému nepřímo vyjádřil Joseph R. Hinrichs, výkonný viceprezident Ford Motor Company, který uvedl, že vedení koncernu i samotného Lincolnu je nadšeno z pozornosti, kterou vyvolal koncept Continental i jeho samotné jméno při premiéře na letošním autosalonu v New Yorku.

Právě letošní koncept Lincon Continental a jeho sériový nástupce, který má dorazit v modelovém roce 2017 mohou být tím pravým impulzem k opuštění zkratek s předponou MK a využití dalších tradičních jmen.

V případě, že se Lincoln k tomuto kroku odhodlá, pak může při správné strategii, překlenout svá nepříliš šťastná období a za využití jmen, jakým je právě Continental nebo Town Car nebo Zephyr připomenout své klasické modely z jejich nejlepších let.

Podle Automotive News mohou být důvodem k zamyšlení ohledně jmen i prodejní výsledky současných Lincolnů, protože Navigatoru údajně v letošním roce výrazně vzrostly prodejní výsledky, zatímco ostatní modely, v jejichž označení figuruje MK se potýkají s mírným poklesem zájmu ze strany zákazníků.

Pravdou je, že nejen pro většinu běžných zájemců o prémiový nebo luxusní automobil je příjemnější, když mohou před svými známými říci, že si pořídili nový Continental případně Town Car a ne jen nějaký MKS.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Avatar - Pekelná Micinka
24. 4. 2015 15:57
Re: správný krok
:yes: Pravdu máš. Tak třeba by se dohodli.
Avatar - Aoyagi
24. 4. 2015 10:31
Re: správný krok
VAG taky používá Continental pro Bentley.
Avatar - Pekelná Micinka
24. 4. 2015 00:43
Re: správný krok
Auta prodává něco jiného a na to by se měli soustředit v první řadě. Koncept Continentalu vypadá nadějně, sériová podoba však nakonec nemusí být pro zákazníky tak zajímavá, konkurence je velká. Na druhou stranu, špatně zvolené jméno může produkt taky zabít, takže minimálně u Continentalu je to sázka na ověřenou kvalitu.

Nevím, jestli už jméno nemá zabrané jiná automobilka, myslím, že už někde použité bylo, ale docela by mi seděl Lincoln Constellation (no je fakt, že to je trochu dlouhé). *Aha, tak přes VW by to asi neprošlo.
Avatar - Lonestarstate
23. 4. 2015 22:11
Re: správný krok
Souhlas. Lincoln mi začíná dělat radost. Ten novej Continental je prostě lahůdka.
Avatar - Barrichello
23. 4. 2015 21:20
správný krok
plně schvaluju, návrat k tradiční a legendárním názůvm je jediné správné řešení. to samé by měl udělat i Cadillac.