Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lotus šetří: Evoluce namísto revoluce

Michal Fokt
Diskuze (52)
Lotus od základu změnil své plány do budoucna. Minimálně další tři roky se neobjeví žádný nový model, při životě mají značku udržet další variace na současné vozy.

Po informačním vakuu, které se rozprostřelo kolem Lotusu poté, co dostal Dany Bahar padáka a automobilka byla odříznuta od peněz, a poté, co proběhla řada spekulací ohledně ukončení veškerého vývoje a možné výroby Lotusů v Asii, přichází první oficiální info o budoucnosti značky.

Nový vlastník malajského Protonu, a tím pádem Lotusu, DRB-Hicom napumpoval do problematické automobilky více než sto milionů liber a zahájil tak tříletý restrukturalizační plán. Jeho cílem je značku stabilizovat a zapracovat na stávajících modelech, tedy jak na jejich kvalitě, tak na ziskovosti jejich produkce.

Zcela stopnutý je veškerý vývoj nových modelů a to včetně téměř dokončeného Espritu, namísto nových vozů se rozšíří paleta verzí současných automobilů. Elise, Exige a Evora dostanou technicky vyspělejší, výkonnější a tím pádem dražší varianty. Souběžně s nimi by měla být dokončena slibovaná hypersportovní motorka. Tento proces stabilizace má trvat tři roky a podle jeho výsledků bude rozhodnuto o dalším osudu značky. Pokud dopadne dobře, dá se očekávat dokončení Espritu, jenž je pouze krůček od reality, pokud se restrukturalizace nezdaří, tak ...hrůza domyslet.

Pokud jde o současnou situaci, ta se oproti loňskou výrazně zlepšila, zatímco vloni automobilka prodala pouhých 80 aut, letos se pro ně rozhodlo jen do května už 70 zákazníků.

Michal Fokt
Diskuze (52)
Avatar - Barrichello
28. 7. 2013 20:17
Re: Mercedes má Astona ?
TVR je pro ty co umí skutečně řídit, ne pro naškrobený metrosexuály co maj Audi TT >:D
Avatar - Barrichello
28. 7. 2013 20:16
Re: Mercedes má Astona ?
čéče že slovutní italové montovali motory Ford do aut typu DeTomaso a další.

Většina britských sportáků nebo luxusních kupé i limzín měla americké motory Ford, Chevrolet nebo Chrysler a i tvé slvnéBentley a Rollsy měly svého času převodovky GM Hydramatic >:D >:D >:D
Avatar - Barrichello
28. 7. 2013 20:13
Re: Mercedes má Astona ?
Mercedes nemá Astona, Landrover mají indové, stejně jako Jaguar.

Lotus mají už řadu let malajci, největší britskou automobilkou je krom Astonu ještě Morgan a Caterham, dřív to bylo TVR.

Lotus je naprostá legenda a Colin Chapman byl naprostý génius.
Avatar - Petrolhead_CZ
27. 7. 2013 17:28
Re: Mercedes má Astona ?
O tom, jestli je dané auto supersport nebo ne nerozhoduje umístění motoru, ale nastavení podvozku, motoru, charakteristika brzd, vyvážení auta, atd. Je jasné, že když se řekne supersport, tak se většině lidí (včetně mě) představí mistrovské kousky jako 458 Italia, LaFerrari, Enzo, Gallardo, Murcielago, MP4-12C, P1, Zonda Cinque a tak dále, ale nelze to škatulkovat jen na stroje s motorem uprostřed. 599 GTB Fiorano je řekněme to ostřejší GT jak píšeš, ale GTO je už prostě čistokrevný supersport se vším všudy, ostré, preciznísilniční a okruhové náčiní. Stejná situace je třeba s Astonem One-77, to je tak rázná strojovna, o který nemůžeš prostě říct že je to GT. Máš ty tvoje představy a teorie poněkud rozházený >:D
Avatar - flyboyeda
27. 7. 2013 13:40
Re: Mercedes má Astona ?
Copak jezdíš ve Fordu? >:D