Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Luxusní Rolls-Royce mění identitu. Chce oslovit mladší zákazníky

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Rolls-Royce je vytříbenou automobilkou, která není pro každého. To ale neznamená, že by nepotřebovala nové zákazníky, hlavně pak ty mladší.

Kolik byste tipnuli, že je průměrný věk zákazníka u luxusní automobilky Rolls-Royce? Někde těsně před důchodovým věkem? Kdepak. Značka potvrdila, že je to pouhých 43 let. Právě to je důvod, proč se rozhodla pozměnit celkovou identitu společnosti, která má teď působit modernějším a svěžejším dojmem.

Mnohem větší roli má nyní dostat tzv. Duch extáze, což je jakýsi symbol automobilky. Logo vyobrazující ženu je teď čistší a modernější. Navíc je otočena vždy doprava, protože hledí do budoucnosti.

„Nový Duch extáze představuje posun naší značky, protože se z automobilky stává součást životního stylu,“ vysvětluje Marina Willer, grafická designérka, jež vedla proměnu identity Rolls-Royce.

Žádné zběsilé kreace a revoluční změny nečekejte. Willer si při tvorbě byla dobře vědoma historického odkazu společnosti, jehož pozměnění by konzervativní zákazníci nesli jen velmi těžko. Samotné logo značky, stejně jako používaný nápis, zůstávají stejné. Jen je teď můžeme vídat v jiném zbarvení.

Tvůrkyně ukázala, jak se nové symboly mají používat na jednotlivých produktech, její kompletní práci si můžete prohlédnout v přiložené galerii. Prvním představeným vozem pod pozměněnou identitou se 1. září stane Rolls-Royce Ghost. Hádáme, že už v něm se inovace projeví.

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Doporučujeme

27. 8. 2020 19:18
Dědkovský image už nezachrání
Namátkou pár rapových tracků:

Me and my dogs pull up in a Tesla -- Lil Wayne, Wild Dogs
I'm a Tesla, fuck a new Ferrari -- Ashnikko, Blow

Nebo z české scény:
Pošlu raketu hej kdo ví kam, jako Elon Musk moje flow jede jako Tesla -- Sensey, Elon Musk
Dosť bolo tej špiny, hluku a smradu! Pýcha oligarchov je predzvesť ich pádu. -- Suvereno, Tesla
Avatar - SKAY
27. 8. 2020 15:31
Re: Mladší zákazníky
A misto chromu vše na černo :yes:
Avatar - Stejsn
27. 8. 2020 15:06
CO?
jako tím že ocucali figurku???