Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Klasický Rolls-Royce jako elektromobil? Britský úpravce to zařídí, připravte si 10 milionů

Stanislav Kolman
Diskuze (13)

Automobilka Rolls-Royce před časem potvrdila, že jednou bude stavět jen a pouze elektromobily. Zatím se na první čeká, a tak se o slovo přihlásila britská společnost Lunaz.

Luxusní značka Rolls-Royce se chce v budoucnu stát výrobcem jen a pouze elektrických vozidel. Byť o vlastním elektromobilu hovoří už několik let, zatím byste jej v nabídce hledali marně. To ale nutně neznamená, že dnes čistě elektrický Rolls-Royce nepořídíte.

Do hry totiž vstupuje britská společnost Lunaz, specialista na přestavby klasických luxusních automobilů na elektromobily. Po modelech značek Jaguar a Bentley se do portfolia firmy zařazuje také Rolls-Royce, konkrétně působivé historické kousky Phantom V a Silver Cloud.

Nepočítejte s žádnou masovou produkcí, výroba těchto dvou elektromobilů bude omezena pouze na 30 exemplářů, které Britové rádi dodají do všech koutů světa. Aby také ne, vzhledem k cenovce. Na čistě elektrický Silver Cloud si zájemci mají připravit 350.000 liber, což je v přepočtu něco přes 10 milionů korun. A Phantom V? Tady už se dostáváme na 500.000 liber, respektive 14,5 milionu Kč.

Video se připravuje ...

Prvním zhotoveným kusem je Rolls-Royce Phantom V z roku 1961, jenž prošel kompletní renovací a namísto spalovacího motoru dostal elektromotor a akumulátory. Byť se auto zvenčí pořád tváří jako ikonická klasika, v útrobách nezůstal kámen na kameni. Prostou mechaniku totiž nově nahrazuje moderní technika a složitý software.

Model Silver Cloud je vybaven baterií s kapacitou 80 kWh, Phantom V pak dostává 120kWh akumulátor, což má v obou případech vystačit na dojezd 483 kilometrů. Všechny vozy společnosti Lunaz jsou vybaveny možností domácího nabíjení i rychlonabíjení u veřejných stojanů. Další technické podrobnosti zatím zůstávají tajemstvím.

Úpravami samozřejmě prošel také interiér, kde dostanete moderní multimediální systém s navigací, dvě obrazovky pro sledování filmů vzadu či možnost zrcadlení chytrého telefonu. Klimatizace je několikazónová (v závislosti na počtu míst) a rozdělit můžete rovněž audio pro cestující vpředu a vzadu. Všechny vyrobené kusy jsou samozřejmě laděny přesně podle požadavků kupujícího. Vyobrazený Phantom V tak má barvu podle oblíbené tequily majitele a osm míst k tomu - tři a tři v prvních dvou řadách, další dvě zcela vzadu.

Stanislav Kolman
Diskuze (13)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
24. 8. 2020 14:42
Prznění klasiky
naprostá zoufalost a zneuctění legendy :no: :no: :no: :no: :no:
22. 8. 2020 21:58
Re: Ked uz upravu..
Vies,ze ani nie?
Zaujima ma to.
Tento rok som chcel ist znova na Semu a omrknut tieto elektricke prestavby.
Po projekte Cudy by som si mozno nieco take retro elektricke rad vyskusal postavit,len musim si to poriadne nastudovat a vidiet to nazivo na akom zaklade to je postavene.Ratam,ze asi na platforme Tesly.
22. 8. 2020 21:44
Re: Ked uz upravu..
Tak už ti môže byť duplom fuk, či bude nejaké auto na zástrčku alebo nie.
22. 8. 2020 21:43
Re: Ked uz upravu..
Nepotrebujem setrit,uz davnejsie mam kupenu poriadnu V8.
Momentalne finisujem svoj restomod projekt Chevy 3100 9.4L V8.
Avatar - Hammunasakra
22. 8. 2020 21:15
Re: Hnusné znesvědcení...
Zajímavý jak ti co střílí hrubku za hrubkou a popírají i další učivo ZŠ se vyjadřují ke všemu nad své znalosti KRITICKY