Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Made in China bude už i na štítku luxusních Cadillaců

Michal Fokt
Diskuze (17)
Je málo věcí, které se "na Západě" prodávají a nejsou z Číny. Třeba auta. Ale i to přestává platit. Chtěli byste luxusní Cadillac s tímto původem?

Také vám vadí, že možná 9 z 10 výrobků v obchodech je z Číny? Možná jsem trošku "divný", ale jsem toho názoru, že (pokud to pro mě nepředstavuje nutnost učinit nepříjemný kompromis), je vhodné a rozumné podporovat domácí výrobce. Mám české sklo, porcelán, ale třeba i antivirový program, snažím se pořizovat lokání potraviny atakdále. A i pokud je zboží z dovozu, je pro mě důležité, kde bylo vyrobeno, mám za to, že by měla existovat nějaká rovnováha.

Ještě že je v západním světě alespoň ten automobilový průmysl tak silný. Pokud je auto vyrobené v Číně, tak tam v naprosté většině případů i zůstává a pokud se vyveze, bývá na okraji zájmu kupujících. Prozatím. Mít auto z Evropy, Japonska či Ameriky, to má prostě určitou váhu, natož pak prémiové, nemyslíte? O to více vás možná šokuje, že jedna z nejexkluzivnějších značek bude vyrábět a exportovat svá nejdražší auta do zemí západního světa. Konkrétně Cadillac...

Nejluxusnější brand koncernu General Motors oficiálně oznámil, že luxusní sedan CT6 ve verzi Plug-In Hybrid bude vyráběn v Číně a do USA se bude pouze dovážet, na rozdíl od ostatních verzí CT6, které se budou montovat jak v Číně, tak v USA. Tento imageově velmi kontroverzní krok má velmi racionální základy. Čína stále uvaluje na dovážená auta obrovské clo a tomu se chce Cadillac vyhnout. Navíc marketingoví experti GM očekávají, že se Říše středu stane pro CT6 Plug-In Hybrid nejdůležitějším trhem, jenž pojme většinu vyrobené produkce.

Je to mimochodem už druhé auto koncernu GM, které zamíří z Číny do USA a také druhý model prémiové značky. Od letoška se totiž bude s visačku "Made in China" ve Státech prodávat i SUV Buick Envision. Ba co víc, tento trend má u Buicku postupem času převládnout. Nedá mi to se nezeptat - koupili byste si auto z Číny? A koupili byste si prémiové luxusní auto z Číny?

Michal Fokt
Diskuze (17)
Avatar - Aoyagi
19. 1. 2016 10:38
Re: Smutné no
Měl byste se o tom bailoutu trochu dovzdělat, než budete šířit fámy a dělat ze sebe hlupáka prohlášeními typu "daňoví poplatníci zaplatili" ;-)
Avatar - Barrichello
19. 1. 2016 09:36
Re: Počkejte pár(desítek) let
Akorát v těch 60 let byla půlka kopie amerických aut >:D >:D >:D
Avatar - wakantanka
19. 1. 2016 08:58
Re: Ještě
Nechcem ti kaziť radosť s tými loďami, ale nedávno sa rozbehol iný biznis v preprave a tou je vlak, ktorý jazdí z Číny do Hamburgu a späť cez Rusko a Kazachstan. A pokiaľ som dobre informovaný, začínajú na neho prechádzať mnohí výrobcovia a zasielajú ním komponenty na montáž svojich vozidiel v Číne. Že údajne je o zhruba tretinu drahší ako loď, ale o dva až tri týždne rýchlejší čo je zrejme najväčší benefit.
Avatar - TeeJay
19. 1. 2016 08:32
Re: Počkejte pár(desítek) let
Co to meleš za nesmysly? Japonská auta jsou plně srovnatelná s Evropou od 60. let. Na to, že se tam autoprůmysl začal až na pár výjimek rozvíjet od padesátých, je to docela slušný výkon. A už ve chvíli, kdy s výrobou začali, byli lepší, než většina USA produkce. 8-s
Avatar - Dinar
19. 1. 2016 07:18
Re: Smutné no
Jeden z argumentů, proč nekřivit trh dotacemi a státními intervencemi...