Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mahindra XUV500: První globální SUV z Indie

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Indická automobilka Mahindra oficiálně oznámila, že pracuje na vývoji zcela nového SUV. Model označený XUV500 má být nabízen i mimo asijské trhy.

Mahindra XUV500 má představovat první globální model indické značky. Automobilka uvádí, že design je výsledkem průzkumu mezi zákazníky po celém světě. Nové SUV je vyvíjeno v režii společnosti Mahindra & Mahindra Ltd. a jeho výroba bude probíhat v modernizovaném závodě v Chakan v Maharashtra.

Novinka má představovat milník v historii značky Mahindra díky použití samonosné karoserie a napříč uloženému motoru. Zároveň se má jednat o prvního zástupce nové generace SUV určených pro globální prodej.

Mahindra XUV500 má splňovat nároky na kvalitu, bezpečnost i emisní normy všech trhů, na které bude uvedena. Připravované SUV má být kromě Indie a vybraných asijských trhů nabízeno například v Austrálii, Jižní Africe i Evropě.

Indická automobilka optimisticky očekává, že její nejnovější model bude mít globální úspěch mezi SUV. Důvodem pro tento optimismus jsou mimo jiné i prodejní výsledky na indickém trhu. Zde má Mahindra podíl 60,5 % díky trojici SUV - Bolero, Scorpio a Xylo.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)