Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Majitel této Hondy na pětiletém vlastnictví vydělal nějakých 390 tisíc

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Honda S2000 patří mezi auta, u nichž v posledních letech pozorujeme zajímavý vývoj cen. 

A bohužel je to vývoj "směrem nahoru", hodnota tohoto roadsteru s točivým atmosféricky plněným čtyřválcem totiž obecně spíš roste. Ono "bohužel" tedy platí pro nadšence, kteří po nějaké hezké S2000 zrovna touží. Současní majitelé mají z takového vývoje jistě radost.

Dění okolo Hondy S2000 hezky ilustruje příběh exempláře, který si můžete prohlédnout v galerii. Jde totiž o auto, které se za posledních pět let prodalo dvakrát.

Nejprve si ale musíme říct, že se současně jedná o kousek v mimořádně skvělé kondici, skoro až muzejní. Honda je také až na na nové sání (originální je ovšem stále k dispozici) a nový výfuk v původním stavu. A na tachometru má velice nízké číslo.

Zatímco v roce 2016 se právě tento vůz prodal za cenu 29.388 dolarů, nedávno našel nového majitele za 47.750 dolarů, což je podle současného kurzu něco málo přes jeden milion korun. Předchozí vlastník tak na prodeji vydělal asi 18 tisíc dolarů, tedy 390 tisíc korun.

Ano, jde o velice hrubý a zjednodušující výpočet, který nepočítá s jakýmikoli výdaji a náklady (nebo inflací), přesto je zřejmé, že majitel na vlastnictví vydělal.

Auto si přitom moc neužil, za pět let s ním najezdil pouze asi 50 mil, tedy zhruba 80 kilometrů. Aktuálně má S2000 za sebou jen nějakých 950 mil (asi 1530 km).

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme