Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Malý Jeep se bude jmenovat Laredo, ukáže se už za měsíc v Ženevě

Diskuze (14)
Nová modelová řada bude mít premiéru už v březnu na autosalonu v Ženevě a prodávat se začne v létě. Sesterský Fiat 500X přijde o půl roku později.

Nejnovější informace potvrzují, že nejmenší model Jeepu je doslova za dveřmi. Americká automobilka chystá jeho světovou premiéru na ženevský autosalon – novinka totiž bude napůl doma v Evropě. Vyrábět se bude v Itálii, prodávat se má ale po celém světě. V EU od léta, v USA od konce letošního roku.

Původní spekulace o oživení názvu Jeepster berou za své, tuto variantu vyloučil přímo Sergio Marchionne. Nový Jeep podle dvou zdrojů webu Automotive News Europe ponese jméno již používané Laredo, podle texaského města se už 20 let jmenuje základní výbava modelu Grand Cherokee.

Od sesterského Fiatu se nový Jeep odliší designem. Zatímco model 500X bude mít zaoblené retro tvary, Jeep Laredo vsadí na hrany, které jsou pro Jeep typické. Navíc se bude vyrábět výhradně s pohonem všech kol, zatímco Fiat nabídne hned několik variant s jednou poháněnou nápravou.

Oba modely se budou vyrábět v továrně Melfi na jihu Itálie, kde dnes vznikají pouze Fiaty Punto. Dvě nová SUV mají vznikat v objemu 280 tisíc kusů ročně, na Jeep připadá 150 tisíc a na Fiat 130 tisíc kusů. Platforma Small Wide je odvozena od Punta a je společná s rodinným modelem 500L.

Fiat 500X nahradí model Sedici, který se v posledních letech prodával jen po tisících. Italská automobilka ukáže první obrázky 4. července, v den 57. výročí představení původního Fiatu 500. Výstavní premiéra se uskuteční půl roku po Jeepu, na říjnovém autosalonu v Paříži, v Evropě se začne prodávat na konci roku.

Diskuze (14)
Avatar - Barrichello
4. 2. 2014 10:00
Re: Aha, hrany jsou pro Jeep typické....
Ani ne čéče. Já myslím že u Chrysleru celkem nemaj co slavit.....konkurence rostla obdobně.
Avatar - Barrichello
4. 2. 2014 09:57
Re: Aha, hrany jsou pro Jeep typické....
Jojo, lednová čísla sou super, třeba takový prodej 300ky - mínu s 40% oproti lonkus a to mam pocit že loni měli pokled proti 2012. Takže pokles proti 2012 je kolik? 60%? Brutus....

V Lednu kesal navíc i Avenger, Charger a Challenger, Dart, dále Journey, CargoVan a fiátek 500. To je ta druhá strana mince....

proMaster Van taky šlape super....600 kousků měsíčně, to se snad líp rpodával I Sprinter svýho času >:D

Úspěch jednoho modelu (a to nikde není psáno že není jen dočasný) jaro nedělá >:D
Avatar - wakantanka
4. 2. 2014 08:36
Re: Aha, hrany jsou pro Jeep typické....
Neboj nič, bude aj Alfa Romeo a neskôr aj Lancia >:D Teraz rozbehne Jeep a Chrysler, zarobí a o rok o dva príde aj na iné značky. >:D
Avatar - Jaros71
3. 2. 2014 22:31
Re: Aha, hrany jsou pro Jeep typické....
Pěkné..a kde je Lancia a Alfa Romeo..? >:-[]
To je zase ostuda Fiatu.
Jinak JEEP.. :yes: :yes:
3. 2. 2014 20:23
Re: Aha, hrany jsou pro Jeep typické....
ty to tomu Markyjónemu ještě žereš? všichni vědí že v tabulkách mění znaménko - na + a že grafy publikuje zásadně hlavou vzhůru.... ;-)

a jestli se ten malý Jeep chytne stejně dobře jako Cherokee, tak ty čísla budou ještě zajímavější....