Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN investuje do své budoucnosti

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Německý strojírenský holding MAN spouští nový program zvýšení účinnosti a konkurenceschopnosti všech svých skupin.

Program zahrnuje mimo jiné i reorganizaci produkce nákladních vozidel a zjednodušení administrativních funkcí v MAN Truck & Bus.

Tato opatření se budou zpočátku týkat především financí a souvisejí s prodejními výsledky divize, na nichž se negativně projevuje napjatá situace v Brazílii, zatímco evropský trh s užitkovými vozidly nyní opět roste.

Právě zájem zákazníků v Evropě pomohl vyvážit nepříznivé výsledky v Brazílii a MAN uvádí, že v meziročním srovnání došlo v oblasti prodeje jeho užitkových vozidel jen k mírnému poklesu o tři procenta na 5,6 miliard eur.

Výkonná rada MAN SE očekává, že celosvětový hospodářský růst za letošní rok zůstane na podobné úrovni jako v loňském roce.

V oblasti obchodu s užitkovými vozidly se ovšem očekává, že tržby za rok 2015 budou výrazně nižší než v předchozím roce právě s ohledem na již zmiňovaný brazilský trh.

Náklady spojené s programem restrukturalizace MAN Truck & Bus se mají projevit i v provozní ztrátě za letošní rok, ale pro následující období mají přispět ke zvýšení konkurenceschopnosti německé značky na evropském trhu i v Latinské Americe.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)