Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN Lion's Coach “100 Years Edition” připomíná významné výročí

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Koncern MAN se sice může pochlubit více než 250 let dlouhou historii, ale výroba užitkových vozidel u něj letos slaví rovných 100 let.

V roce 1915 vyrobil MAN v kooperaci s firmou Saurer v Lindau první nákladní vozidla a autobusy. Právě na tento historický milník odkazuje nové speciální vydání autokaru v nabídce tradiční německé značky.

MAN Lion's Coach “100 Years Edition” podobně jako MAN TGX D38 “100 Years Edition” připomíná sto let výroby užitkových vozidel koncernem MAN. Na tuto skutečnost tento autokar kromě svého jména upozorňuje i specifickým barevným provedením své karoserie, na níž jsou vyobrazeny zásadní milníky ve vývoji autobusů značky MAN.

Na výjimečné provedení exteriéru navazuje i interiér autokaru, v němž je na čalounění sedadel řidiče i cestujících použitá speciálně navržená látka ozdobená lvy z loga značky MAN, kterou doplňuje světle modré provedení hlavových opěrek.

Základem pro výroční edici autokaru je standardní MAN Lion´s Coach EfficientLine s přeplňovaným vznětovým řadovým šestiválcem D2676 o objemu 12,4 l, vybaveným vstřikováním Common Rail a disponujícím výkonem 324 kW (440 k).

Samozřejmostí je automatizovaná dvanáctistupňová převodovka MAN TipMatic a hypoidní zadní náprava Eco. Pro autokar je standardem mimo jiné Efficient Cruise tempomat, využívající data z GPS a asistenční systémy jako EBA či LDWS.

Veřejnost bude mít možnost se s výročním autokarem MAN Lion's Coach “100 Years Edition” blíže seznámit na letošním říjnovém veletrhu Busworld v belgickém Kortrijku. Zákazníci mohou tento model sice objednávat až do konce roku 2015, ale produkce je omezena na sérií rovných sto vozidel.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)