Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Manhart se povrtal v BMW M2, výsledkem je bestie s výkonem 630 koní

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Manhart Performance představuje modifikovanou verzi BMW M2 Competition. A zkrátka se při úpravách rozhodně nedržel.

Výsledkem je totiž MH2 630, auto, které nabízí 630 koní... Ale nejde jen o výkon, německý úpravce tvrdí, že chtěl vytvořit dokonalé okruhové náčiní.

Přesto začněme u motoru: dvěma turbodmychadly přeplňovaný řadový šestiválec S55 v BMW M2 Competition standardně poskytuje maximální výkon 302 kW (411 k) a nejvyšší točivý moment 550 Nm.

Jenže v Manhart Performance vyměnili turbodmychadla, vylepšili chlazení, dodali výfukový systém z nerezové oceli nebo si pohráli se softwarem. Nové parametry jsou obdivuhodné, třílitr po úpravě dává 463 kW (630 k) a 750 Nm. Jak moc se zlepšily dynamické schopnosti ostrého kupátka ale bohužel nevíme.

Další modifikace zahrnují instalaci brzd z BMW M4 GTS na přední nápravu, vzadu zůstalo tovární řešení. Auto dále dostalo nastavitelné zavěšení od KW a 19palcová hliníková kola, doplněná o lepivé pneumatiky od firmy Michelin. Vpředu mají gumy rozměr 265/35, vzadu 295/30.

Manhart se zaměřil i na design a aerodynamiku. Vůz se chlubí novým předním spoilerem, upravenými prahy a zadním difuzorem z katalogu dílů M Performance. Všechny komponenty jsou vyrobeny z uhlíkových vláken. Novinku představuje hliníková přední kapota a velké zadní křídlo z BMW M235i Racing. Vzadu zaujmou také čtyři velké koncovky výfuku.

Okruhovému zaměření odpovídá provedení interiéru. Zadní sedadla uvolnila místo kleci, přední byla vyměněna za skořepiny Recaro. Doplňují je závodní bezpečnostní pásy.

Cenu MH2 630 úpravce bohužel neprozradil.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme