Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mansory se chlubí další křiklavou úpravou. Urus vybavila purpurovým interiérem

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Společnost Mansory se nikdy nebála výrazných, extravagantních a opulentních úprav luxusních nebo sportovních automobilů.

A že ji tahle chuť stále nepřešla, dokládá na jednom exempláři Lamborghini Urus pro zákazníka z Kataru.  

Rychlé SUV zaujme už na první pohled nápadným body kitem, jemuž Mansory říká Venatus. Zahrnuje nové nárazníky, svalnaté blatníky, novou přední kapotu a několik aerodynamických doplňků karoserie. Samozřejmě nechybějí nová kola.

Ale i když tato podoba exteriéru upoutá pozornost, není hlavním důvodem, proč nás novinka tolik zaujala. Ještě interesantnější je totiž interiér, v němž se lidé z Mansory skutečně vyřádili.

Netradiční je především volba barevného provedení, které zahrnuje spoustu purpurové kůže. Najdeme ji nejen na čalounění sedadel, ale také ve dveřích, na volantu, na palubní desce nebo středovém tunelu. V nachové barvě je vyvedena také stropnice a stejný odstín dostaly i některé plastové díly. Skromný nepurpurový zbytek by měl být především z uhlíkových vláken.

Jestli se známý německý úpravce "vrtal" také v motoru a zvyšoval jeho výkon, bohužel nevíme. Standardní Urus pohání dvěma turbodmychadly přeplňovaný osmiválec o výkonu 478 kW (650 koní) a točivém momentu 850 N.m. Italský mastodont zrychluje z nuly na 100 km/h za 3,6 sekundy, vzduch rozráží v rychlostech ještě těsně za 300 km/h.

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

2. 6. 2021 23:16
To je hnus...
...fialový.
2. 6. 2021 22:24
Re: Moje oci !
Myslel jsem, že přeháníš. Tak jsem se podíval a dnes nebudu mít klidné spaní....
2. 6. 2021 21:45
Matka vsetkych gycov
Tu samozrejme na 100% plati, ze za peniaze si vkus nekupis :-[]
Avatar - Beefcake
2. 6. 2021 21:45
Moje oci !
Varujem, nepozerajte sa na to. Co raz bolo videne, nemoze byt odvidene.
Toto sa idealne hodi do X6. Najlepsie v Rusku.