Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mansory „znetvořilo“ další Mercedes-Benz třídy G. Výsledek je přímo vulgární

Ondřej Šámal
Diskuze (4)

Německá tuningová firma si do parády vzala další „géčko“ od Mercedesu. Luxusní offroad tentokrát oblékla do svalnatého černého obleku s oranžovými detaily. O vkusnosti celé akce si raději udělejte obrázek sami…

Mansory patří mezi nejznámější úpravce aut. Firmu v roce 1989 v hlavním městě Bavorska založil Íránec Kourosh Mansory, který od té doby do světa poslal množství extravagantních aut. Některá z nich měla štěstí na umírněnost úpravce, většina však působí příliš vyzývavě, až vulgárně. Nejinak je tomu u nejnovějšího počinu z mnichovské dílny v podobě Mercedesu G s paketem P850.

Drsný offroad s luxusním charakterem je velmi oblíbeným pokusným králíkem společnosti Mansory. Ostatně minimálně zde na Auto.cz jsme v uplynulých letech psali hned o několika kreacích včetně upraveného šestikolového speciálu či dvoudveřového provedení Gronos Coupé EVO C.

Novinka s oranžovými detaily vychází ze špičkové varianty G 63 od AMG. V Mansory ovšem potenciál již tak potentního osmiválce o objemu 4,0 litru s dvěma turbodmychadly posunuli ještě dál. Sériový výkon 585 koní zvýšili na 850 koňských sil, přičemž točivý moment vzrostl z 850 na rovných 1000 newtonmetrů. S takovou náloží síly hranatý a karbonem ověšený Mercedes-Benz G na stovku vystřelí již za 3,5 sekundy. Tedy stejně rychle jako mnohem lehčí a aerodynamicky přívětivější BMW M3 Competition xDrive s karoserií sedan.

Pro většinu zákazníků Mansory je ovšem důležitější vzhled. A tady se designéři opět vyřádili. Samozřejmostí je svalnatý body kit, výrazný přední nárazník s velkými nasávacími otvory, jiná maska, kapota z odhalených uhlíkových vláken a přídavná světelná rampa nad čelním oknem. Koncovky výfuku jsou nově vyvedené z boků, přičemž černý exteriér ozvláštňují oranžové prvky.

Video se připravuje ...

Tenhle odstín pak zcela dominuje v nečalouněném interiéru. Křiklavá kabina je pokryta měkkou kůží, přičemž dominantní barvu doplňují bílé prvky a karbonové dekory na výplních dveří, okolo výdechů ventilace a na středovém panelu. Konzervativní srdce Evropana se při pohledu na nepřehlédnutelný mercedes zřejmě zastaví, na Blízkém východě, v Číně a ve Spojených státech si však podobná „monstra“ zákazníky najdou.

Ondřej Šámal
Diskuze (4)

Doporučujeme

20. 10. 2023 08:59
Re: Mansory MOSKVIČ edišn
Nemecké auto, rakúsky kvér, fínska vodka... Že aký ruský patriot 😃
Avatar - Dinar
20. 10. 2023 07:52
Mansory MOSKVIČ edišn
Tohle je auto na Tverský bulvár, flaška vodky v ledničce, glock v kastlíku... :D
19. 10. 2023 16:25
Re: Ošklivé to rozhodně není
Tak, ako povedal jeden raper z Bronxu ,,Viem, že s tými reťazami na krku a v teplákoch vyzerám ako blbec, ale imidž je imidž" ;-)
Avatar - Ada je zase tady
19. 10. 2023 15:04
Ošklivé to rozhodně není
Ale u auta této třídy jsou důležitější zcela jiné věci: pořádný diesel, 4x4 a manuální převodovka :yes: Ale chápu, že kupujícími dnes jsou zejména ti, co nic neumí - a řídit už vůbec ne - ale zato mají plné kapsy... Těm se to bude líbit.