Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Martin Winterkorn na obhlídce Hyundaie i30: Video z IAA 2011

Aleš Dragoun
Diskuze (234)
Šéf skupiny VW při procházce frankfurtským výstavištěm nemohl vynechat konkurenci, která se přizpůsobuje velmi rychle. Řeč je hlavně o automobilce Hyundai a její nové i30.

Jak je vidět, čerstvá zbraň z Asie nedává šéfovi VW spát. Aby ne, vždyť je namířena proti bestselleru z Wolfsburgu: Golfu. A pan Winterkorn si jihokorejskou novinku alespoň staticky prozkoumal velmi důkladně.

Jaké byly jeho pocity? Daly by se shrnout do jediné věty: během prohlídky se jeho dobrá nálada začala pomalu vytrácet, jak je vidět a částečně i slyšet z přiloženého videozáznamu.

Začal zadními dveřmi, ale rychle se přesunul do interiéru. A ztráta dobré nálady nebyla rozhodně dána nekvalitou vnitřního prostoru jihokorejské novinky, ba právě naopak. Winterkorn si vyzkoušel nastavení volantu a byl překvapen, že změna jeho polohy probíhá nehlučně. Nic tu nechrastí. konstatoval. Tohle neumí ani BMW, ani my... Proč? otázal se šéfa designu Klause Bischoffa, který stál venku. Ostatní kolegové odpověděli za nějŘešení máme, ale je výrobně příliš drahé.

Poté si přeměřil mrtvý úhel v místě řidiče, vyzkoušel sluneční clonu a auto opustil. Sám přiznal v nedávném rozhovoru pro magazín ATZ: "Ze všech asijských společností je Hyundai tou, ze které nás bolí hlava. Nesmíme ovšem zapomínat, že evropské výzkumné a vývojové centrum jihokorejského výrobce sídlí v německém Rüsselsheimu.

Takové video má ale lepší účinky než promyšlená marketingová strategie a je na rozdíl od drahých reklamních spotů vlastně zadarmo. A to se nová i-třicítka ještě ani nezačala prodávat.

Aleš Dragoun
Diskuze (234)
Avatar - Tomogo
30. 9. 2011 09:33
Mám chrastící krám Passat CC...
.... spousta lidí mi pomalu nadávala, že si vymýšlím. A tady je to černé na bílém. No a teď co s tím, jezdit každý týden do servisu, že mi to chrastí, nebo se na to prostě vykašlat, protože jsou to prostě německý krámy, když je to vlastně teď oficiálně uznaná skutečnost. Mít čas, tak asi to první, ale protože nemám čas ani náladu, tak tu svou chrastící plečku jednoduše odjezdím a pak zahodím a budu tomu rád. Jen těch vyhozených peněz za něco co za to opravdu nestojí. Holt příště budu víc vybírat.
30. 9. 2011 01:35
Re: :-))
:yes:
29. 9. 2011 11:53
Re: Pozitivni dusledek..
Jo. Jak říkám, "tah na branku" mají silný a viditelný.
29. 9. 2011 11:52
Re: Len kuriozita ... nič viac ...
No jo, matematika. Předpokládám, že když zmíním image, ve které H/K úrovně VW ještě nedosáhlo, napíšeš něco ve stylu, že image tě nezajímá, nebo, že na image to nejezdí a nebo, že VW nemá dobrou image.
Jenže pokud by to tak bylo, tak to v evropě zlikviduje Dacia (třeba).
29. 9. 2011 11:49
Re: :-))
Spíš Megane RS naznačil, co se s torkou dá udělat.