Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati GranTurismo nabídne V6 modelu MC20. Máme první fotky

Filip Melich
Diskuze (5)

Model GranTurismo se představuje na nových fotkách, které zachycují verzi modelu se spalovacím motorem. Maserati potvrdilo, že se pod kapotou můžeme těšit na V6 z modelu MC20.

Nová generace Maserati GranTurismo se sice oficiálně ještě nepředstavila, ale to automobilku evidentně netrápí. Už se pochlubila fotkami nemaskované elektrické verze Folgore a nyní přichází na řadu verze se spalovacím motorem. Kupé už se dokonce pohybuje v provozu s vybranou skupinou zaměstnanců střídající se za volantem.

Vozy, které vyrazily do provozu, na sobě nesou logo Maserati, stejně jako nové logo kombinující typický trojzubec s textem „75th“. Co znamená? Tisková zpráva značky říká, že jde o odkaz na výročí 75 let modelu A6 1500, který ve své době přinesl údajně nový koncept luxusního cestování, schopný kombinovat jízdní výkony s komfortem.

Kromě změti superlativ toho tisková zpráva neříká o moc více. I když… s přehledem nejzajímavější informací je potvrzení, že se pod kapotou nového GranTurisma objeví vidlicový šestiválec Nettuno, který známe ze supersportovního modelu MC20. Maserati sice nesdělilo bližší informace, ale my víme, že jde o třílitrovou zážehovou jednotku s dvojicí turbodmychadel, která v MC20 produkuje 463 kW a 730 Nm. Převodovka je dvouspojková, disponuje osmi převodovými stupni pro jízdu vpřed a výkon posílá ke kolům zadní nápravy.

Posledním střípkem informace, který se dá z krátké tiskové zprávy vyčíst, je existence minimálně dvou verzí spalovacího provedení GranTurisma. Podle Maserati totiž model na silnice vyrazil ve dvou verzích – Modena a Trofeo. Co konkrétně to v případě novinky obnáší, zatím nevíme.

Automobilka ještě neoznámila ani oficiální datum premiéry auta, ale obecně se předpokládá, že to bude ještě v průběhu letošního roku, přičemž prodej nového GranTurisma odstartuje v roce 2023. Jak už víme z dřívějška, součástí této generace GranTurisma bude plně elektrická verze Folgore. Maserati totiž plánuje nabídnout plně elektrické provedení ke všem svým modelům a koncem tohoto desetiletí se stane výhradně elektrickou značkou.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (5)

Doporučujeme

16. 9. 2022 16:19
Re: Esteticky nádheré....
Tím nádherným si nejsem tak úplně jistý a ani vyloženou nutností V8. Ale ještě před pár lety bylo Maserati jak Hans Zimmer, dokonce i diesel uměl znít slušně a co auto s motorem, to koncert. MC20 a zejvně i tohle je zvukově o ničem, to mě mrzí nejvíc.
16. 9. 2022 14:02
Esteticky nádheré....
.... ale prostě ta V8 bude strašně chybět :'-( Ultravýkonná V6 je ideální do toho karbonového MC20, ale do GT chceš V8 s tím zvukem a pocitem....
16. 9. 2022 12:19
Re: Ještě dnes
Slovní hříčka :yes: dost dobrý na Primitivo moje oblíbené
16. 9. 2022 10:20
Ještě dnes
po já nevím více než 10 letech, co je na trhu původní GranTurismo, bych dal přednost předchůdci. to bylo zjevení. tohle se mi moc nelíbí:(