Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maybach 57 S (450 kW): Special forces

Ondřej Láník
Diskuze (18)
Německý výrobce exkluzivních limuzín připravil superrychlou verzi, která má jednoduché označení 57 S. Dvanáctiválec přeplňovaný dvěma turbodmychadly má nyní více elánu, kterému odpovídá upravený podvozek. Celé to uvidíme v Ženevě již za několik dní.

Velké S v názvu pochází ze slova Spezial. Titulek našeho článku je na místě, poněvadž uprvený dvanáctiválec přeplňovaný dvěma turbodmychadly má nyní nejvyšší výkon 450 kW a točivý moment dosahuje magické hranice 1000 Nm mezi 2000 a 4000 ot./min. Výše uvedené hodnoty budou zřejmě pochopitelnější uvedeme-li, že motor prošel rukama techniků firmy AMG. Rozlehlá limuzína dovede podle první tiskové zprávy zrychlit na 100 km/h z klidu za 5 sekund.

Decentní úpravy se dotkly také vzhledu. Maybachu 57S je vyhrazena speciální edice barev, nový design masky chladiče, nová dvacetipalcová kola a přepracované koncovky výfuku.

Vysokému výkonu odpovídá upravený podvozek, který údajně dokáže bezpečně přenést gigantický točivý moment na kola a současně zachovává prvotřídní komfort na palubě. Jak je to ve skutečnosti naštěstí nemusí trápit většinu z nás. Sumička, kterou si účetní oddělění Maybachu za tohoto drobečka žádá, bude mít jistě řadu nul.




Po návratu z Ženevy zveřejníme tradiční rozsáhlou přílohu věnovanou Ženevskému autosalonu. (přes 1000 fotografií, videa, podrobný přehled novinek)

Ondřej Láník
Diskuze (18)