Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maybach je zpátky na scéně, opět chce konkurovat Britům

Jan Mička
Diskuze (21)
Maybach se vrací. Prvním vozem, který ponese tento název, bude postaven na základech Mercedes-Benzu S 600.

Novodobá historie značky Maybach trvala pouze deset let. Koncern Daimler automobilku oživil v roce 2002 s očekáváním, že se vozy postaví proti konkurenci v podobě modelů Bentley a Rolls-Royce. Sláva se však nekonala a v červnu 2012 sjela z výrobní linky prozatím poslední limuzína značky s více než stoletými kořeny.

Maybach se však opět vrací - první počin bude postaven na základech nové generace Mercedes-Benzu S 600. O této skutečnosti jsme již v minulosti psali, až nyní se však jedná o jistou informaci. Mohlo by tak jít o pátou variantu vlajkové lodi Daimleru, uvážíme-li přítomnost třídy S se standardním i prodlouženým rozvorem, v podobě kupé a případně i kabrioletu.

O pohonných jednotkách je zatím jasno jen z části. Jelikož bude nový Maybach postaven na základech Mercedes-Benzu S 600, s největší pravděpodobností zdědí unikátní šestilitrovou V12 biturbo o výkonu 390 kW (530 koní) a točivém momentu 830 N.m. V úvahu však připadají i motorizace nabroušených verzí S 63 AMG a S 65 AMG. V prvním případě se bavíme o přeplňovaném osmiválci s výkonem 430 kW, ve druhém o dvanáctiválci se dvěma turbodmychadly a 463 kilowatty.

Daimler opět vidí konkurenci mezi britskými značkami, konkrétně modely Bentley Mulsanne či Rolls-Royce Ghost. Nový Maybach by se jim přitom nerovnal jen výkonem, ale také cenou, která by se mohla pohybovat okolo 7 milionů korun.

Jan Mička
Diskuze (21)
Avatar - George Broz
22. 1. 2014 01:48
Zdroj ?
Já tedy nevím, odkud má pan autor zdroje, ale já jsem na podobnou informaci nikde nenarazil. Nevíte někdo, proč je ta informace tak 100% ?
22. 1. 2014 00:48
Re: Konkurovat Britum?
Češi význámný autoprůmyls vlastnili, než se to toho vložila banda bolševiků :-! :-!
Avatar - Hotwire
21. 1. 2014 20:09
Re: dobrý nápad se špatným zacílením
Ten billboard "jezisku uz je cas" k tomu dokonale pasuje. Dobre nacasovanie. >:D :yes: :yes:
Avatar - Vaeden
21. 1. 2014 10:40
Mercedes
Byla by blbost kdyby dělali místo Maybachu nějakej nadupanej S600 mercedes.. Kdybych měl mít peníze na takoví auto tak by mě u mercedesu vadilo, že to logo je na každym ,,levnym škopku'' nepřekosl bych, že si támhle jezdí někdo s Ačkem za 650 tisíc a já tu mam to stejný logo za 7 mega. Já chci mít víc než Mercedese.. A to je ten duvod proč vznikl Lexus, nebo Infinity a proč tedka chtěj oživit Maybacha.
21. 1. 2014 09:30
Re: dobrý nápad se špatným zacílením
Když se zmiňuješ o tom Horáčkovi.. jezdil jsem za bejvalkou do Jinonic, na FHS UK, zrovna v tý době, když tam studoval. Před vchodem stádo hipíků, najednou se objeví černej Maybach s řidičem, vyleze Horáček a jde do cvíko:)