Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda 3 prošla drobnou modernizací. Má dosud největší displej a nastartuje na dálku

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Kabina nabídne větší obrazovku infotainmentu i bezdrátové nabíjení a exteriér novou barvu. Navíc se rozšiřuje bezpečnostní výbava.

Čtvrtá generace Mazdy 3 se světu představila již v roce 2018, takže je ve fázi, kdy by většina automobilek sáhla po důkladnější modelové péči. Mazda ale v žádném ohledu není běžnou automobilkou a věci si zkrátka dělá po svém. A to jak při vývoji pohonných jednotek, tak při omlazování.

Namísto velkých modernizací totiž Mazda provádí průběžné modernizace, které jsou někdy větší a někdy menší. A jinak tomu není ani v tomto roce, kdy se Mazda pochlubila modernizací kompaktního modelu na svém domácím japonském trhu.

Video se připravuje ...

Japonská trojka pro modelový rok 2024 se nově chlubí novým odstínem karoserie Ceramic Metallic, zatímco v kabině je nový 10,25palcový displej infotainmentu, nahrazující starší 8,8palcový displej. Novinkou jsou také osvětlené USB-C porty nebo nová bezdrátová nabíječka telefonu.

Automobilka také zpracovala na bezpečnosti a přidala nový varovný systém Inattentive Warning, který je schopen rozpoznat, že je řidič rozptýlený a nevěnuje se řízení. Pokud k tomu dojde, vůz spustí varovný zvukový signál a zobrazí varování na displeji. Navíc se vůz s modernizací naučil rozpoznávat překážky před sebou, včetně chodců.

Video se připravuje ...

Od většího sourozence, Mazdy CX-60, si trojka vypůjčila funkci dálkového startování přes aplikaci MyMazda app, funkce je však dostupná pouze pro vozy s automatickou převodovkou. Aplikace navíc umí přijímat oznámení o spuštění alarmu či porušení předem definovaných parametrů, jako je rychlost, čas jízdy nebo oblast, ve které se vůz pohybuje.

Mazda 3 pro modelový rok 2024 se v Japonsku začne prodávat během června. Modifikací prošel také vůz na australském trhu, kde je jednou ze změn vypadnutí motorizace SkyActiv-X s manuální převodovkou z nabídky. Bližší informace o evropské trojce zatím nemáme k dispozici.

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Doporučujeme

10. 4. 2023 22:34
Re: Upozorrnění pro budoucí majitele.
Tak s tím by si právník poradil raz dva a ještě by je mohl zatáhnout do sporu s GDPR.
Avatar - twistedTSD
10. 4. 2023 16:38
Re: Upozorrnění pro budoucí majitele.
To je doufám fake, jinak ať jde Mazda do trdele. Že prý abnormal driving behavior. Já podepisuji při nákupu nějaké čestné prohlášení, že jsem "normal"?
10. 4. 2023 10:19
Upozorrnění pro budoucí majitele.
Nenápadná věta v textu oznámení

"Od většího sourozence, Mazdy CX-60, si trojka vypůjčila funkci dálkového startování přes aplikaci MyMazda app, funkce je však dostupná pouze pro vozy s automatickou převodovkou. Aplikace navíc umí přijímat oznámení o spuštění alarmu či porušení předem definovaných parametrů, jako je rychlost, čas jízdy nebo oblast, ve které se vůz pohybuje."

je zcela zásadní a přelomová pro úspěšnost majitelů při reklamacích. Znamená totiž, že Mazda postupně zavádí u řady modelů (zatím to má CX-60, CX-50) špehování zákazníků, jak rychle jedou, jaké točí otáčky, kudy se pohybují a následně používá tato data proti zákazníkům v případě reklamací.
https://www.reddit.com/…bits_and_use_it/?…
10. 4. 2023 09:28
Re: Nic nove
Zaplať pánbůh, že se do současnosti zachovala v tomto stavu. :-) :yes:
Avatar - 3_diamanty
9. 4. 2023 20:22
Pekny kokpit
Volant ... budiky ... aj ta nizka palubovka s tym displejom ... kusok tu vidim nejake starsie bawo v tom ... ale to vobec nevadi... lebo tato sablona funguje paradne... toto bude aj o dalsich 10 rokov naprosto skvely kokpit :yes: