Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda v Ženevě: Zoom-zoom v nové formě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Japonská automobilka si pro letošní Ženevu připravila koncept Minagi, kterému dělal společnost loňský projekt Shinari a prezentovala i balíček technologií Skyactiv.

Světová premiéra se na stánku automobilky Mazda odehrála jen jedna a bylo jí odhalení konceptu Minagi. Toto kompaktní SUV je podle tiskových materiálů automobilky předchůdcem příští generace modelů své značky a symbolizuje začátek nové éry.

Minagi svými tvary navazuje na loňský koncept Shinari, který japonská automobilka přivezla i na letošní autosalon v Ženevě. Právě s ním Mazda překvapila celý motoristický svět a zároveň na něm představila nový designový směr Kodo s vysvětlujícím anglickým doplňkem Soul Of Motion (duše pohybu).

Kromě dvojice konceptů s karoseriemi ladných tvarů Mazda v Ženevě prezentovala i balíček technologií Skyactiv, jehož hlavní body automobilka odhalila již na podzim loňského roku.

Jedinou novinkou mezi sériovými automobily na stánku Mazdy byl model MX-5 Special Edition. Japonská automobilka touto limitovanou sérií oslavuje 900.000 vyrobených roadsteru MX-5 všech generací a překonání vlastního rekordu, který je zapsán v Guinessově knize rekordů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)