Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren 675LT Spider už je rozebraný

Michal Fokt
Diskuze (0)
Pět stovek lidí si udělalo radost ještě před Vánoci a kompletně vykoupilo celou limitovanou edici ostrého otevřeného McLarenu 675LT. Stačil jim na to necelý měsíc.

McLaren má hloupý zvyk nabízet své nejvýkonnější modely jen formou omezených sérií. U P1 se to dalo pochopit, ale proč je pěti sty kusy omezena i produkce "vytuněného" 650S? Jedno se téhle strategii ale upřít nedá - zákazník se musí rozhodovat rychle, protože kdo zaváhá, však víte. A v případě modelu 675LT Spider se rozhodně moc neváhalo. Automobilka přijímala objednávky od začátku prosince a už teď má všech 500 exemplářů nejsportovnějšího člena rodiny Super Series své budoucí majitele.

Zákazníci začnou svá auta dostávat v létě příštího roku a zatím se tak mohou těšit pouze novým videem s Brunem Sennou a další várkou fotografií, které najdete v galerii. Pro osvěžení paměti - vůz má, stejně jako jeho uzavřená verze, větší splitter předního nárazníku, výraznější prahy, titanový výfuk, kovaná kola, ale třeba i karbonová sedadla.

Vpředu má McLaren 675LT Spider 19" kola, vzadu dvacetipalcová, obutá do semislicků Pirelli P Zero Trofeo R. Ta roztáčí dvěma turby přeplňovaná V8 3,8 l naladěná na ďábelských 666 bhp, tedy 675 koní (496 kW) a 700 N.m. Roadster váží 1270 kg, stovku umí za 2,9 s, dvoustovku za 8,1 s a rozjede se až na 326 km/h.

Michal Fokt
Diskuze (0)