Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

McLaren rozvířil diskuze jedinou fotkou. Odhalil nedopatřením nový model?

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Jediná fotka zveřejněná na Instagramu vyvolala kolem automobilky z Wokingu velké pozdvižení. Pravděpodobně ale můžeme zůstat v klidu, o únik nového modelu se nejedná.

Britská společnost má na sociální síti Instagram hned dva účty – jeden reprezentuje samotnou automobilku, druhý tým formule 1. A právě na druhém se objevil snímek s odkrytým monopostem, jenž byl ale okamžitě odsunut na druhou kolej. Fanoušky automobilky totiž mnohem více zajímalo, co za sporťáky se to nachází v pozadí.

V komentářích pod fotkou z technologického centra McLarenu se okamžitě začalo spekulovat, že tři tajemné prototypy vzadu jsou předobrazem nového třímístného modelu Speedtail, jenž jsme donedávna znali jen pod interním označením BP23 a na jeho finální podobu si musíme počkat do příštího roku.

McLaren se však k celé věci oficiálně vyjádřil a uvedl, že prototypy vzadu opravdu nepředstavují nový Speedtail, namísto toho odkazoval na akci McLaren Design Night. Všímaví jedinci se pustili do bádání a zjistili, že jedno auto z trojice je skutečně podobné vystavenému exempláři, avšak z nějakého důvodu se designově značně liší.

Postupem času se ale v komentářích začaly objevovat názory, že vozy vzadu nejsou předobrazem žádného nového modelu, ale původního McLarenu P1, respektive jeho různých vzhledových variant. Ve stejném duchu se vyjadřují i lidé, kteří zázemí automobilky ve Wokingu navštívili, takže se zdá, že tentokrát se žádný velký únik nekoná.

Otázkou tak zůstává jen to, jestli McLaren takový rozruch odstartoval nedopatřením, nebo si na aranžmá dané fotografie dali správci Instagramu záležet o něco více.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
21. 8. 2018 15:28
Zajímavé
Zajímalo by mě, zda se opravdu jedná o nově připravovaný model, každopádně vypadá opravdu hezky :-)