Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mean Metal Motors M-Zero: Připravuje se další indický supersport

Michal Fokt
Diskuze (1)
Indie by se již brzy měla stát rodištěm dalšího superauta. Tentokráte půjde o hybrid s V8 twin turbo o výkonu přes 500 koní.

Indie se dočkala svého prvního supersportu v roce 2012, to byl ovšem ještě DC Avanti ve fázi vývojového prototypu. Výroba se však, pokud můžeme věřit polooficiálním zdrojům, rozeběhla teprve letos a důsledkem toho je, že se vůz asi nebude vyhřívat na výsluní indické jedinečnosti dlouho. Rodí se totiž jeho konkurent, jenž navíc nabízí mnohem více, než jen přeplňovaný dvoulitr od Renaultu.

Společnost Mean Metal Motors oznámila, že vyvíjí vůz M-Zero, jenž působí poněkud "supersportovněji". Je totiž vybaven zatím blíže nespecifikovaným motorem V8 4.0 twin-turbo o výkonu přes 500 koní (368 kW) a s točivým momentem 700 Nm (že by AMG?), uloženým před zadní nápravou a zkombinovaným s elektromotorem s parametry 250 k (184 kW) a 270 N.m. M-Zero má dát stovku pod 3 sekundy a rozjet se na rychlost 320 km/h.

Energii pro elektromotor zajistí Li-Ion akumulátory, karoserie bude vyrobena z jakéhosi levného a lehkého materiálu, zvaného "carbo-flax". Startovat má M-Zero po sejmutí řidičových otisků prstů a bude možné jej provozovat v různých jízdních režimech. Společnost 21letého podnikatele Sarthaka Paula zatím ukazuje jen rendery, funkční prototyp se má představit v září 2016 na pařížském autosalonu.

Přestože jde o projekt z Indie, cena auta má být velmi německá, popřípadě italská - měla by se pohybovat mezi 125-150 tisíci dolary. Bez daně...

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - euro89
3. 11. 2015 20:24
Aero X
Trochu mi to připomíná SAAB Aero X, ale ten byl o dost hezčí...