Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG G 63 Edition 55 připomíná 55 let značky AMG

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Značka AMG letos slaví 55. výročí. Mercedes-Benz proto chystá hned několik speciálních edicí svých modelů, které tuto skutečnost připomenou. 

Jako první se dočkal Mercedes-AMG G 63. Verze oslavující 55. výročí AMG nese jméno Edition 55 a objednávat půjde až do října. Od ostatních provedení ji odlišují hlavně kosmetické změny.

Na výběr je ze dvou barevných odstínů - černé Obsidian Black a bílé G Manufaktur Opalite White. Na dveřích se objevuje pruh se stylizovaným logem divize AMG, známý emblém zdobí navíc víčko palivové nádrže. A k dispozici budou také dva balíčky s různými tmavými stylingovými doplňky a detaily. Výroční "géčko" dále dostalo 22palcová kovaná kola.

V kabině zaujme kombinace červené a černé barvy, kterou najdeme například na sedadlech čalouněných kůží Nappa. Volant je potažený mikrovláknem Dinamica, uprostřed najdeme symbol 55 AMG. Logo AMG se nachází na kobercích z černého veluru s červeným prošíváním. Zákazníci k vozu dostanou ještě plachtu na auto, pochopitelně opět označenou logem AMG.

Na techniku se nesahalo, takže o pohon se stále stará dvěma turbodmychadly přeplňovaný osmiválec se čtyřlitrovým objemem, který poskytuje maximální výkon 430 kW a nejvyšší točivý moment 850 Nm, spojený je s devítistupňovou automatickou převodovkou.

V Německu je verze Edition 55 dostupná jako balíček za příplatek 17.850 eur, což je v přepočtu asi 441 tisíc korun. Českou cenu zatím neznáme, Mercedes-AMG G 63 každopádně u nás startuje na částce 3.672.000 Kč.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - MS-sport
22. 3. 2022 20:39
Tohle auto se prostě povedlo!
:yes: :yes: :-!