Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe jako australský policejní speciál

Michal Fokt
Diskuze (7)
Když si městská policie v Česku jezdí v Hummeru a státní kupuje do terénu íixpětatřicítky, proč by nemohli v Austrálii jezdit v AMGčkovém GLE?

Co se policejních aut týče, nejvíce pozornosti na sebe rozhodně poutá dubajská flotila těch nejexkluzivnějších supersportů, ale občas se povede nějaký ten zajímavý zásek i jinde. Teď třeba policie v australském státě Victoria pořídila novinku s kódovým označením Guardian. Pod ním se skrývá auto vskutku nečekané - Mercedes-AMG GLE 63 S Coupe. Pokud se v tom ještě stále nevyznáte, pak vězte, že jde o AMGčkovou verzi crossoveru vyšší třídy se siluetou kupé, známého jako GLE.

Ptáte se, proč si dálniční policie pořídila zrovna imageového mastodonta, který neumí, krom pouštění hrůzy, nic pořádně? Ne, nebude to stíhač v mad maxovském stylu, tím méně terénní speciál, důvodem jeho existence je "zlepšení bezpečnosti na silnicích", a to v tom smyslu, že vůz bude svou přítomností nabádat motoristy, aby si pořídili za své peníze co nejbezpečnější auto a chránili se tak před rizikem zranění nebo smrti při nehodě.

Napadá vás, jak moc je to průhledný důvod, proč si pořídit takovéto auto na efekt? Nemějte obavy, vůz zapůjčil zdarma australský dovozce, jde tedy spíše o reklamu na GLE než o vyhazování veřejných prostředků. Vůz v policejních barvách bude pro veřejnost poprvé k vidění tento víkend při Velké ceně formule 1 v Austrálii a poté nastoupí do služby. Dá se očekávat, že kromě polepů nebude disponovat žádnou speciální výbavou.

A když na to přijde, i tam za to bude určitě umět vzít, s motorem V8 5.5 biturbo o výkonu 430 kW a zrychlením na stovku za 4,2 s si respekt určitě zjedná, minimálně do rychlosti 250 km/h.

Michal Fokt
Diskuze (7)
18. 3. 2016 15:57
Re: Tak a dost
...TAK TO JOOOO >:D
Avatar - praděda7
18. 3. 2016 15:41
Re: Tak a dost
Neboj! Ve Viktorii je na dálnicích speed max 110. Takže nějaké převrácení nehrozí. :-!
Avatar - praděda7
18. 3. 2016 15:38
MB in Vic
Ještě že tak. Už jsem měl obavy, že i v Aussie berou daňového poplatníka jako "oslíka otřep se"... :-!
18. 3. 2016 12:51
Re: Tak a dost
...SUV na dálnici? Jezdí možná rychle, ale sebelepší stabilizační systémy neumí oklamat dynamickou váhu auta i v mírné zatáčce při vysokých rychlostech... Nic proti tomuhle MErglu, to auto je tak nabubřele mastodontní, až se mi i celkem líbí :-D

Trochu mi to připomíná jeden díl ze Simpsnů, kdy Marge s Homerem honí Barta s Lízou v RV a před nima se najednou zjeví hrstka SUVéček s Homerovým "klid Marge, támhle je zatáčka"... a SUV se překlopí a hned je cesta za RV volná >:D :-!
Avatar - Hammunasakra
18. 3. 2016 12:48
Re: Tak a dost
Fokt patří dlouhodobě k nejslabšim autorům na auto.cz a tohle je špatně napsáno i na něj = místo spestření fakt hodně slabej článek :no: :no: