Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG GT4 dorazí v roce 2018

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Do tří let hodlá automobilka Mercedes-Benz uvést na trh nový model, který bude přímou konkurencí pro Porsche Panamera.

Mercedes-Benz může sice v současnosti proti Porsche Panamera postavit aktuální druhou generaci CLS, která kromě čtyřdveřového kupé nabízí i stylové kombi Shooting Brake, ale třícípá hvězda chce ještě sportovnější stroj s prostorem pro čtveřici cestujících, kterým se má stát Mercedes-AMG GT4.

Podle nejnovějších informací amerického Automobilemagu má tento model svým designem a částečně i technikou navázat na aktuální Mercedes-AMG GT. Nemá se ovšem jednat pouze o jeho prodlouženou čtyřdveřovou verzi.

Mercedes-AMG GT4 má dorazit s překvapivě nízkou linií střechy plynule klesající k zádí. Zde má být čitelná inspirace současným kupé, na nějž má novinka navazovat i dlouhou kapotou motoru, ale odlišit se má provedením boku předních i zadních partií. Některé prvky designu má nový model sdílet i s třetí generací CLS a novou třídou E.

Právě s těmito modely má novinka sdílet i platformu a některé pohonné jednotky. Nejnovější informace zavrhují starší variantu, která počítala pro GT4 pouze s jedním motorem v několika výkonových verzích a uvádějí, že nabídne širší paletu pohonných jednotek, což působí celkem logicky již jen při pohledu na Panameru, jíž má novinka konkurovat.

Podobně jako Porsche i Mercedes-AMG GT4 nebude puritánsky stavět pouze na zážehových motorech, ale nabídne i šestiválcový diesel o objemu 2,9 l s výkony okolo 223 až 298 kW a údajně nemá chybět ani hybrid s výkonem 339 kW, kombinující přeplňovaný zážehový šestiválec s elektromotorem.

Vrcholem v nabídce motorů modelu GT4 se pak má stát přeplňovaný vidlicový osmiválec, který má disponovat výkonem okolo 415 kW, resp. 436 kW v ostřejším provedení.

Pokud vše půjde podle plán, pak se máme Mercedesu-AMG GT4 dočkat koncem roku 2018 a jeho prodej se má rozběhnout počátkem roku 2019.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)