Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG se zaměří na plug-in hybridní techniku

Michal Fokt
Diskuze (1)
I sportovní modely musí myslet "zeleně", divize AMG tedy v blízké budoucnosti nabídne rychlé plug-in hybridy.

Před pár lety vzbudily velkou pozornost hybridní hypersporty Porsche, McLarenu a Ferrari a kdo je nestihl pořídit, má dnes možnost pořídit s podobnou technikou sportovní BMW nebo hondu, přičemž se v žádném ohledu nejedná o nějaký úlet nebo pokus, ale o náznak věcí příštích, sportovních aut s větší či menší mírou elektrifikace bude v dalších letech přibývat.

Teď je mimo jiné na řadě i sportovní divize Mercedesu AMG. Momentálně už je potvrzen první sportovní hybrid v podobě hypersportu s technikou z formule 1, ten ovšem bude třešničkou na mnohem větším dortu. V březnu AMG ukázalo na ženevském autosalonu studii GT Concept, která působí tak propracovaně, že by bylo velmi překvapivé, kdyby se nedostala do sériové výroby - a pozor, i ta slibuje využití plug-in hybridní techniky.

AMG GT Concept má mít zážehový dvakrát přeplňovaný osmiválec o objemu 4,0 litru spřažený s elektromotorem. To má vozu zaručit zrychlení z 0 na 100 km/h pod 3 sekundy, výkon kolem 600 koní a přitom nízké emise. Ani tím to ale nekončí, postupem času se bude podle šéfa divize AMG Tobiase Moerse rozšiřovat elektrifikace i do dalších, masovějších modelů. Ba co víc, jednou budou AMG i čistě elektrické, na to je však podle Moerse ještě dost času.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - Hammunasakra
3. 5. 2017 09:17
Sakra
Co si odpůrci hybridů budou kupovat? >:-[]