Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG GT Concept: Krásný dárek k padesátinám

Tomáš Dusil
Diskuze (4)
AMG GT Concept je studie vysokovýkonného sedanu dynamických tvarů. Vyznačuje se hybridním poháněcím ústrojím a zrychlením z 0 na 100 km/h za méně než 3 sekundy.

Nejstarší světová automobilka a její partner pro vysokovýkonné verze, firma AMG, slaví v letošním roce půl století spolupráce. Ve snaze hledět do budoucna, připravila společnost studii vysokovýkonného sedanu. Má jít o dalšího člena rodiny vozů vyvinutých od začátku jako vyloženě sportovní vozy. GT Concept se tak zařadí po boku již známých modelů SLS AMG a AMG GT.

Vůz byl kompletně vyvinutý v Affalterbachu, tedy v závodech firmy AMG. A jelikož jsou stále více v kurzu hybridní vozidla, dostal i tento vysokovýkonný stroj pohon kombinující zážehový dvakrát přeplňovaný osmiválec o objemu 4,0 litru s elektromotorem. Má to vozu zaručit jak vynikající jízdní výkony, o nichž svědčí výše uvedený údaj o zrychlení z 0 na 100 km/h, tak také odpovídající hospodárnost a nízké emise. Tedy vlastnosti, které jsou stále více požadovány mimo jiné také legislativou. Výrobce mluví o systémovém výkonu asi 600 kW, nicméně další podrobnosti o pohonu zpráva neuvádí. Technicky vychází z modelu SLS AMG Electric Drive z roku 2010. Pro malé upřesnění - jedná se o hnací ústrojí již použité u vozů Formule 1 a výrobcem označovaný jako „EQ Power+“.

Zajímavostí konceptu je vnější osvětlení, využívající nano technologii a kompozitních materiálů pro svítilny pro denní svícení a dále pro zadní koncová světla. Technicky vzato se jedná o třírozměrný efekt osvětlení. Zda se tento vůz někdy dočká malosériové výroby, tisková zpráva neuvádí. Vzhledem k tomu, že modely SLS AMG a AMG GT se výroby dočkaly, není to tak úplně vyloučeno.

Tomáš Dusil
Diskuze (4)
9. 3. 2017 11:03
Re: NADHERNE!
Jo, hezky vyladěný design, ale předek - maska, žebrování kapoty a tvar vstupu k chladiči.. kde já jsem to jenom v jiných proporcích viděl.. :).
[odkaz]
Tímto nehaním MB značku nebo neříkám že opisovali, ale ten nápad má určité společné rysy
Avatar - Deutsch
7. 3. 2017 18:36
Re: mb
FAKT ? >:D
Avatar - MANDALORIAN 66
7. 3. 2017 15:45
mb
Předzvěst AMG GT4!
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Avatar - maxi!
7. 3. 2017 15:14
NADHERNE!
velmi podareny napad, to by bolo fajne ako nove CLS
V poslednej dobe ma Mercedes nadherne napady! :-!