Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz: Autobusy pro Vysočinu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Na meziměstské linky kraje Vysočina zamíří 35 bezbariérových autobusů značky Mercedes-Benz.

Společnost ICOM transport a.s. pořizuje pro region Vysočiny za podpory evropského rozvojového fondu ROP Jihovýchod nové bezbariérové autobusy Intouro a Conecto značky Mercedes-Benz. Pro letošní rok bude na Vysočinu dodáno sedmnáct vozidel Intouro a jedno typu Conecto. Nízkopodlažní autobusy budou nasazeny na linky základní dopravní obslužnosti financované z rozpočtu kraje Vysočina. Zbylá vozidla budou dodána v průběhu příštího roku.

Projekt nákupu bezbariérových autobusů vychází z iniciativy společnosti ICOM transport a.s. za podpory kraje Vysočina. Zkvalitnění podmínek přepravy resp. nástupu a výstupu pohybově handicapovaných cestujících, ale i starších spoluobčanů nebo maminek s kočárky, je součástí naší snahy o rozšíření služeb ve veřejné dopravě, říká náměstek hejtmana kraje Vysočina Libor Joukl. Iniciativu společnosti ICOM transport a.s. podporujeme od samého začátku. Stáváme se prvním krajem v České republice, který zabezpečuje dopravní obslužnost bezbariérovými autobusy na meziměstských linkách, dodává.

S krajem Vysočina dlouhodobě spolupracujeme na řešení dopravní obslužnosti. Zajistit komfortní dopravu i handicapovaných občanů je pro nás velká výzva. Komfort pro imobilní cestující zvyšuje i nový on-line informační systém, kterými jsou vozy vybaveny, sděluje Kateřina Kratochvílová, předsedkyně představenstva společnosti ICOM transport, a.s.

Ve výběrovém řízení na dodávku autobusů zvítězila společnost EvoBus Bohemia, výhradní prodejce autobusů značky Mercedes-Benz v České republice. Vozidla jsou vybavena moderním bezbariérovým výtahem, který znatelně usnadňuje přepravu osob na vozíku. Máme radost z toho, že jsme s našimi autobusy Mercedes-Benz Intouro a Conecto vyhověli všem požadavkům tohoto projektu pro handicapované cestující, uvedl ředitel společnosti EvoBus Bohemia Axel Stokinger. Potvrzuje se tak správnost strategie Mercedes-Benz Autobusy vycházet v maximální míře vstříc přáním dopravních firem prostřednictvím šíře nabídky.

Nové autobusy Mercedes-Benz jsou standardně vybaveny systémem ABS a motorem regulovaným systémem ASR. Jejich pohonné jednotky splňují emisní normu Euro 5.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)