Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz C Cabrio: První oficiální skica je venku!

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Daimler odhalil první skicu nového kabrioletu třídy C. Naživo jej představí pochopitelně v Ženevě.

Kabriolet doplní karosářské varianty poslední generace, tedy sedan, kombi a kupé. Navíc pokračuje v ofenzivě otevřených modelů všech velikostí a céčko zatím schází do pomyslné sbírky. V minulé sérii 204 ale ještě chyběl, CLK skončilo po dvou generacích už před šesti lety... Novinka bude až na látkovou střechu identická s dvoudveřovou uzavřenou variantou, k žádným radikálním tvarovým změnám nedojde.

Ano, pevná střecha se nekoná, přednost dostalo klasické plátno – na rozdíl třeba od bavorské konkurence. O složení i natažení se postarají elektromotorky, takže v kabině se objeví příslušná tlačítka. Čtyř-, šesti- a osmiválce spalující oba druhy konvenčních fosilních paliv budou vycházet z C-Klasse série 205. Základní specifikace mají pohánět benzinové přeplňované čtyřválce.

Kupé má v současné době v nabídce pro Evropu verze C 180 se šestnáctistovkou (115 kW) a dvoulitry C 200 (135 kW), C 250 (155 kW) a C 300 (180 kW). Diesely zastupuje jen čtyřválec 2,14 l jako C 220 d (125 kW) a C 250 d (150 kW). Je naprosto jasné, že trojcípá hvězda také zde využije své systémy Aircap a Airscarf, na cestující tedy nebude foukat ani při jízdě se střechou schovanou pod krytem. A nenastydnou na krk.

A co AMG? C 43 se může těšit na benzinový třílitr V6 biturbo s 270 kW a 520 N.m. Čtyřkolka 4Matic ve spolupráci s automatem ji katapultuje z klidu na stovku za zhruba pět sekund. AMG C 63 dostane čtyřlitrový V8, také se dvěma turby, ve specifikaci S nabídne celých 375 kW (510 k) a 700 N.m. Sprint na 100 km/h se oproti C 43 zrychlí asi o sekundu. Této ostré verze se dočkáme na konci letošního roku, maximálně v úvodu toho příštího. Standardní C 63 zůstane na 350 kW a 650 N.m.

Na ženevský debut základních variant ovšem nebudeme čekat dlouho, prestižní švýcarská výstava začíná letos již 1. března. Virtuální, tedy online odhalení fotek a základních technických údajů ale jistě proběhne ještě dříve...

Aleš Dragoun
Diskuze (0)