Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz C (W205) se začal vyrábět v Jižní Africe

David Bureš
Diskuze (2)
Nová třída C se v současnosti vyrábí ve dvou továrnách. V blízké době se auto začne vyrábět ještě na dalších dvou místech.

Mercedes-Benz zahájil výrobu nejnovější generace třídy C ve své továrně East London v Jižní Africe. Lokální montáž v Jižní Africe byla zahájena jen tři měsíce po začátku produkce nového céčka v domácím německém závodě v Brémách.

Jihoafrický závod kvůli zahájení třídy C přijal 550 nových pracovníků. Mercedes zde rovněž investoval do nových montážních technologií a do zaškolení zaměstnanců. Loni zde pracovalo 2.700 lidí, vzniklo zde přes 50.000 exemplářů sedanu třídy C.

Céčko je nejprodávanější model značky, z toho důvodu se auto začíná montovat na dalším místě. Mercedes chce tímto způsobem uspokojit poptávku zákazníků, která je po této novince zatím vysoká.

Automobilka chce vyrábět aktuální třídu C celkem na pěti místech. Ještě během následujících měsíců začne výroba céčka také v závodě Tuscaloosa v americké Alabamě a čínském Pekingu. Za tři roky pak bude zahájena produkce vozu také v brazilském Iracemapolis.

Hlavní továrnou vyrábějící třídu C je ta v Brémách. Ta se díky své kapacitě stará o globální výrobu, ostatní závody jsou pouze lokální. Od Brém se také odvíjí kvalita ostatních továren, v Německu prošlo školením na 500 pracovníků ostatních závodů, aby byla zajištěna vysoká výrobní kvalita i mimo domácí závod.

Mercedes-Benz je na jihoafrickém trhu zastoupen již od roku 1954, většinovým vlastníkem továrny East London se stal v roce 1984. V Jižní Africe se vyráběly i tři předchozí generace třídy C. Od roku 2000 továrna vyrábí sedany také pro trhy s levostranným provozem, od roku 2007 byla odtud vyvážena auta také do USA.

David Bureš
Diskuze (2)
17. 5. 2014 12:48
Re: krasavec
jj
v jihoafrice frickové přez sto let pouštěj kořeny, tak proč neušetřit za zbytečný dovoz že. A cos místo něj koupil? snad ne teslu [odkaz] [odkaz] [odkaz] ;-)
16. 5. 2014 19:17
krasavec
Asi u MB očekávají velký odbyt a není se proč divit.Auto je opravdu moc povedené. Předchozí generaci jsem zvažoval koupit, ale dopadlo to jinak. Tato generace by asi zvítězila. :yes: