Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake: Sériová verze v roce 2012

Ondřej Láník
Diskuze (35)
Praktičtější varianta lifestylového sedanu CLS se dostane do výroby do dvou let. Potvrdila to sama automobilka.

Studii předskokana nové generace třídy CLS viděli poprvé návštěvníci autosalonu v Pekingu letos na jaře. Dnes Mercedes-Benz slovy svého generálního ředitele Dietera Zetscheho potvrdil, že v roce 2012 uvede sériovou podobu modelu CLS Shooting Break na trh.

Výroba bude probíhat v mateřském závodě v Sindelfingenu. Dnes v této lokalitě vznikají sedany třídy C, sedany a kombi třídy E, sedany S a CLS, kupé CL, Maybachy a obrněné modely Mercedes-Benz Guard.

I když název CLS Shooting Break evokuje velká (převážně třídveřová) luxusní kombi, stavěná v 60. a 70. letech nejčastěji v Británii z klasických kupé kategorie GT, jde spíše o nové spojení charakteru třídy CLS, jejího nového stylingu a tradice velkých a dlouhých kombi, které Mercedes-Benz už tři desetiletí nabízí. Že jde o velmi speciální mix, je zřejmé na první pohled.

Záď připomíná klasická kombi jen vzdáleně. Zadní okno je sice součástí velkého výklopného víka, ale jeho sklon spíše odpovídá velkým liftbackům. Příbuznost s ostatními moderními Mercedesy je zřejmá z barokních prolisů zadních blatníků, které jsou charakteristické především pro novou třídu E.

Stále důležitější unikátnost nočního vzhledu obstarává i zde technika světelných diod. Přední multifunkční světlomet integruje 71 těchto světelných prvků, vzadu jsou kombinovány trubicové a bodové LED-prvky.

Zajímavý vývoj má i samotné označení modelu. Zatímco studie se držela názvu CLS Shooting Break Concept, dnešní tiskové prohlášení plynule přešlo na alternativní CLS Shooting Brake.

Mercedes-Benz Shooting Break Concept (na fotografiích) stojí na 20palcových kolech s pneumatikami 255/30 ZR 20 vpředu a 285/25 ZR 20 vzadu.

Ondřej Láník
Diskuze (35)
10. 11. 2010 10:48
Re: Praktický rodinný vůz
Zlatý voči,za dvojku v základu a za trojku s hagusama v hliníku. >:D
Avatar - Ji/Ri
9. 11. 2010 22:10
Re: krása
A má i hodiny uprostředka podle velkého vzora NNNNOVWWWeho pasáta.... >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Avatar - Ji/Ri
9. 11. 2010 22:04
Re: Praktický rodinný vůz
Optima ho srazí pod mega ;-) ...... >:D
Avatar - Ji/Ri
9. 11. 2010 22:02
Re: BŮH BUDE
Ty jezdíš na golf metrem? V Mostě? Hmmmmmm.......to se mi líbí.... na nic si nehraješ..... Jen to metro v Mostě....ale proč ne, když vidíš apoštola v Pašíkovi... >:D >:D >:D >:D >:D
Jo a pro docelení mojí ilustrace vkusové tmy: BMW5 - dělník na každý den, Koleos - asi praktické, určitě bezpečné, designově zajímavé a zároveň neuchopitelně zvláštní a Týda - auto pro tebe. Nenápadné, rádoby provokativní a večer, když tě nikdo neuvidí a jsi v anonymitě tmy, jsi pilot F1 na všech rondlech i dálnici (rychlostce) v Mostu. A pak uiíííííí na okruh ;-) >:D :-!
Avatar - Katikakus
9. 11. 2010 20:59
Re: Tohle auto lze definovat velmi krátce
Neni potreba, je to dokonale - jak to auto, tak tva definice. Fantazie :yes: