Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz EQ C: Premiéra produkční verze se blíží. Ale ne na autosalonu

Stanislav Kolman
Diskuze (6)
Již za pár týdnů představí automobilka Mercedes sériovou podobu elektrického SUV s označením EQ C. Velké odhalení se však neodehraje na pařížském autosalonu.

O Mercedesu EQ C jsme toho v posledních měsících napsali opravdu hodně. Německá automobilka nás už delší čas zásobuje fotografiemi maskovaného prototypu, ale ukázala i video, ve kterém elektrické SUV driftuje. Stále však čekáme na jeho definitivní podobu, která se světu představí co nevidět.

Konkrétně se tak stane čtvrtého září, avšak ne na autosalonu či soukromé akci automobilky, ale konferenci @me Convention ve švédském Stockholmu. Ani návštěvníci výstavišť by však neměli být ochuzeni. Evropa se s autem seznámí v říjnu v Paříži, Amerika posléze během autosalonů v Los Angeles a Detroitu.

První elektrický crossover Mercedesu zatím neodhalil technické specifikace, ale auto se dvěma elektromotory a pohonem všech kol má z klidu na stovku akcelerovat méně než pět sekund a na jedno nabití urazit alespoň 400 kilometrů. K dispozici má být majitelům i vysokorychlostní nabíjení.

Jen připomeňme, že koncept disponoval bateriemi s kapacitou 70 kWh a pohonnou jednotkou s celkovým výkonem 300 kW. S takovým základem by prý vůz zvládl až 500 km na jedno nabití, podle mnohých je to ale hodně optimistická vyhlídka.

Raději si tedy počkejme na zářijovou premiéru, kde se kromě vzhledu auta seznámíme i s podrobnými technickými informacemi. Uvedení na trh je naplánováno na rok 2019, kdy mají úvodní kusy zamířit k prvním zákazníkům.

Stanislav Kolman
Diskuze (6)
Avatar - Londonbridge
31. 7. 2018 17:48
MB
To by slo zalezi kedy sa to dostane do predaja a aku cenovku tam zavesia...Zatial ale vymenim E 350 dizel za E 400 benzin a potom uz by mohol prist electro car tam to bude velmi zaujimavy danovy odpis a dalsie vyhody pokial prehltnem nakupnu cenu...
Avatar - 3_diamanty
31. 7. 2018 16:17
Re: Konečně auto na elektriku
tak tak ... :yes:
Avatar - 3_diamanty
31. 7. 2018 16:12
predrazenej technicky slabsej konkurencii
spoza velkej mlaky uz zrejme zviera hrdlo pri pohlade na tieto prve snimky... lebo ked uz poriadne elektro tak za mna urcite nieco so zvucnym menom a s dlhorocnymi slusenostami s autami ( jag, mercedes, renault, audi, kia/hyundai a pod )
31. 7. 2018 16:00
Re: Konečně auto na elektriku
Přesně.Jaguar,Audi a MB. :yes:
Avatar - Hammunasakra
31. 7. 2018 15:46
Re: Konečně auto na elektriku
Nepodceňoval bych [odkaz]