Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz SL: Modernizovaný roadster na prvním snímku

David Bureš
Diskuze (1)
Velký dvoumístný roadster s trojcípou hvězdou na přídi se dočká osvěženého vzhledu. Úpravy čekají karoserii i interiér.

Mercedes-Benz SL už není největším otevřeným modelem s trojcípou hvězdou ve znaku, tento titul přebírá třída S Cabrio představená ve Frankfurtu. SL se ale rozhodně nechystá na zasloužený odpočinek, naopak, automobilka jej hodlá vylepšit.

Modernizovaná třída SL se oficiálně představí již příští týden, ve středu 18. listopadu na autosalonu v Los Angeles. Zatím Mercedes zveřejnil první snímek faceliftovaného modelu.

První zveřejněná fotografie vylepšeného SL ukazuje příď vozu. Ta se dočká výrazných změn – zřetelná je přepracovaná maska chladiče, diodové hlavní světlomety i upravený nárazník. Vzadu budou úpravy podle dříve zachycených prototypů auta méně výrazné, lehce se změní nárazník, koncová světla pak dostanou novou grafiku.

Vylepšení čeká také interiér. Hovoří se o novém volantu nebo o přepracovaném středovém panelu, kde by se měl objevit modernější multimediální systém. Již tradicí u faceliftů bývají nová barevná řešení nebo upravené čalounění.

O změnách pod kapotou toho zatím moc nevíme. Spíše se hovoří o zachování stávajícího třílitrového šestiválce (SL 400) a 4,7litrového osmiválce (SL 500) s možným výkonovým dopingem. Pohonné jednotky by nově mohly spolupracovat s devítistupňovým automatem. Základní model divize AMG, podle nového označení Mercedes-AMG SL 63, si zřejmě uchová stávající 5,5litrovou V8 biturbo, byť některé hlasy spekulují o příchodu čtyřlitrového osmiválce známého z menších modelů.

Letošní rok je ideální čas pro modernizaci třídy SL, současná šestá generace tohoto modelu (s interním označením R231) je na trhu od roku 2012. Dnes se SL prodává jako roadster s pevnou skládací střechou, první generace ale byla dostupná i jako kupé – jednalo se o model 300 SL, alias slavný gullwing. Roadster tehdy dokonce debutoval až tři roky po uzavřené verzi, v roce 1957.

David Bureš
Diskuze (1)
11. 11. 2015 09:57
Ten medvídek na obrázku
vypadá trochu smutný:(