Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz třídy A bez přímého následovníka?

Dan Vořechovský
Diskuze (10)
Podle informací německého časopisu Auto Bild by se Mercedes-Benz třídy A neměl dočkat žádného přímého nástupce. Namísto toho dojde k rozšíření karosářských variant modelu třídy B.

Na konci června přinesl německý ekonomický magazín Wirtschaftswoche informaci, že německá automobilka Mercedes-Benz zvažuje ukončení výroby modelu třídy A, a to k roku 2011. V tomto roce pak mělo podle magazínu dojít k nahrazení této třídy novým typem městského automobilu, který by měl být mnohem blíže modelu třídy B. Automobilka DaimlerChrysler na zprávu reagovala tak, že jak řada A, tak řada B jsou pro Mercedes-Benz základními stavebními kameny.

Nyní přišel s podobnými informacemi jiný německý časopis Auto Bild, podle něhož bude třída A od roku 2011 „nahrazena“ třemi modelovými variantami třídy B. Podle časopisu půjde o další generaci vozů třídy B, které se budou vyrábět v třídveřovém a pětidveřovém provedení a také jako sportovní kupé. Ceny uvedených variant by se měly podle informací časopisu pohybovat mezi cenami za současné modely třídy A a třídy B. Automobilka DaimlerChrysler podle očekávání tuto informaci odmítla komentovat.

Dan Vořechovský
Diskuze (10)
Avatar - R32
14. 7. 2007 20:29
Re: zadní pohon
A myslíš že v tejto kategórii je pohon zadných kolies nejaká výhra, nebodaj výhoda?? ;-\
Avatar - R32
14. 7. 2007 20:26
Re: AutoBild...
:yes: to přegermanizovanej je prsné... :yes:
14. 7. 2007 15:30
Buducnost triedy A
Veci sa maju tak ako som uz napisal k buducnosti Mercedesu (a ako som to spominal uz zhruba pred rokom, kedy sa mi za to aj uslo kritiky). Trieda A, aj trieda B nebudu v sucasnej podobe dalej pokracovat. Naklady na vyrobu specifickej sandwichovej konstrukcie podvozku su dalej neudrzatelne, jazdne vlastnosti vyplyvajuce z vyssieho metacentra nie su tiez nic slavne, a obe auta maju nadpriemerne vysoky pocet starsich zakaznikov. Nastupca tiedy A bude auto s motorom ulozenym vpredu, na platforme pre ktoru zatial Mercedes hlada kooperacneho partnera. Pojde o 3 a 5dv. hatchbacky (aj ked s trosku vyssiou liniou strechy, tak aby sa zachoval isty "priestorovy komfort")+ neskor mozno aj dalsie modely (v clanku spominane coupe, alebo maly roadster, ktore na sucasnej platforme postavit nejde). Trieda B by mala pokracovat vo forme konzervativnejsieho MPV.. Spravy, ktore v mediach koloju su v podstate stale o tejto jedinej informacii, aj ked kazdy titul (vydavatel) si tuto informaciu vysvetli po svojom...a nie vzdy spravne. Potom v tom vznikaju zmatky, ked kazdy napise nieco ine, ale vpodstate ide stale o ten isty "zaklad".
Avatar - R32
14. 7. 2007 11:40
AutoBild...
AutoBild je srašný bulvár... Tolko žvástov o pripravovaných modeloch čo oni navymýšlajú, sila no. Naposledy som sa kvalitne pobavil pri "zaručených" informáciach a počítačových víziach Golfa VI. Zrazu je tu Golf GP s úplne inou vizážou a bájky AutoBildu môžu presunúť ledatak do detských knižiek. >:D >:D