Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Trucks jako dodavatel Sisu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Daimler AG a výrobce užitkových vozů Oy Sisu Auto Ab podepsali kontrakt na dodávku komponentů značky Mercedes-Benz pro nákladní vozy Sisu.

Společnosti Daimler AG a Oy Sisu Auto Ab podepsaly smlouvu o dodávkách dílů nákladních vozů Mercedes-Benz pro nový model finské společnosti. První dodávky komponentů se mají uskutečnit ještě před koncem letošního roku. Podle smlouvy má Sisu od Daimler AG získat zásobu dílů pro 200 až 400 vozů.

Sisu pro vozy, které mají být používány především v lesnictví a stavebnictví, poskytne rámy, nápravy a hnací hřídele. Kabiny, motory a převodovky budou pocházet z Mercedesu Actros.

Finský výrobce nákladních automobilů ohlásil, že nový model Sisu Polar, který vzejde ze spolupráce s německým koncernem, bude uveden na trh počátkem roku 2011. Zákazníkům mají být první vozy dodány v březnu.

Hubertus Troska, ředitel Mercedes-Benz Trucks, k tomu říká, “Jsme potěšeni tímto slibným partnerstvím a skutečností, že si nás Sisu vybralo jako dodavatele vysoce kvalitních dílů. Sisu je tradiční značka známá svými prvotřídními nákladními vozy. Podepsáním této smlouvy otevíráme novou oblast obchodu.“

Sisu Auto, finský výrobce těžkých nákladních vozů, byl založen roku 1931. Vozy Sisu jsou projektovány speciálně pro práci v severních zemích. Sisu je vedoucí značkou na finském trhu a průkopník v oblasti vozů se čtyřmi nebo pěti nápravami.

Vozy budou prodávány v prodejní síti Veho Commercial Vehicles ve Finsku. The Veho Group Oy Ab dodává osobní a užitkové vozy Mercedes-Benz od roku 1939 a prodává ve Finsku také autobusy značek Fuso Canter a Setra.

V roce 2009 bylo na finském trh se středními a těžkými nákladními automobily prodáno kolem 2.600 vozů, přitom průměrně je za rok prodáno 3.500 automobilů. Vozů Mercedes-Benz bylo roku 2009 dodáno okolo 390, což reprezentuje 15% podíl na finském trhu. Dodávka dílů nezávislému výrobci nákladních vozů Sisu částečně prospěje i servisní síti Veho Group Oy, která bude také jako hlavní zástupce užitkových vozů Mercedes-Benz obstarávat údržbu a opravy vozů Sisu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - T613
26. 12. 2010 17:46
Re: stante se fanousky
a co z toho? >:D