Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz vyrobil již 55.555 autobusů Citaro

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Mercedes-Benz dodal dopravcům již 55.555 městských autobusů modelové řady Citaro. Jubilejní vozidlo bylo zástupcem čistě elektrického provedení eCitaro a zamířilo do služeb Bergkvarabuss AB ve Švédsku.

Mercedes-Benz uvedl první generaci městských autobusů modelové řady Citaro v roce 1997 a po prodeji více než 32.000 vozidel se v roce 2011 představila generace druhá, která svou značku reprezentuje dodnes. V roce 2018 pak nabídku doplnil čistě elektřinou poháněný model eCitaro.

Mercedes-Benz od uvedení první generace dodal dopravcům již 55.555 městských autobusů modelové řady Citaro a jubilejním vozidlem pro švédskou společnost Bergkvarabuss AB se stal právě zástupce modelu eCitaro.

Toto konkrétní vozidlo charakterizují tónovaná boční okna s dvojitým zasklením, která umocňují elegantní exteriér vozidla. Přístup do plně klimatizovaného interiéru umožňují dva páry velkých dveří. Pro cestující jsou mimo jiné připravena sedadla InterStar Eco pro meziměstský provoz a také USB zásuvky pro nabíjení mobilních zařízení.

Standardem je pro toto vozidlo řada asistenčních systémů, zvyšujících bezpečnost provozu, z nichž lze zmínit Sideguard Assist pro bezpečné odbočování nebo aktivní brzdový asistent Preventive Brake Assist.

Mercedes-Benz od svého uvedení na trh ve druhé polovině devadesátých let dvacátého století získal řadu ocenění, z nichž k nejprestižnějším patří titul Bus of the Year, kterým se pyšnil v letech 2007, 2013 a 2019.

Zdroj: Daimler AG

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme

9. 12. 2019 10:32
55555
To je hodně autobusů.