Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes C 450 AMG: Nová řada sportovních aut se představí v Detroitu

Michal Fokt
Diskuze (0)
Mercedes představí svou odpověď na BMW M Performance a Audi S v lednu 2015 na detroitském autosalonu prostřednictvím modelu C 450 AMG.

Deník Automotive News přišel s informací, že k už nějaký čas avizovanému založení značky, patřící hierarchicky mezi klasické Mercedesy a modely AMG, dojde v lednu na autosalonu v Detroitu. Auta, která budou mít podobný status jako BMW M Performance nebo Audi S, se budou od pravověrných AMG patrně lišit použitím trojčíselného kódu, alespoň to naznačuje označení vozu, jenž by se měl jako první z řady na NAIAS zkraje příštího roku představit.

Půjde o sportovnější céčko s označením C 450 AMG, vyplňující mezeru mezi C 400 a C 63 AMG, které by se mělo vyznačovat decentnějším bodykitem, než C 63 AMG a také výkonem, jenž by neměl přesáhnout hranici 400 koní (294 kW). Jak Mercedes tyto sub-AMG modely označí, není zatím známo, naše informace z dubna letošního roku, že by mělo jít o C 450AMG Sport, ze zatím nepotvrdily.

Očekává se však, že by měly obsáhnout většinu automobilů kompaktní, střední i vyšší střední třídy a to včetně odvozených SUV modelů tak, aby měla trojcípá hvězda odpovídající protiváhu zmíněným vozům od konkurence.

Michal Fokt
Diskuze (0)