Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes chce novou platformu speciálně pro elektromobily

Michal Fokt
Diskuze (6)
Mercedes se do budoucna nespokojí s implementací techniky elektromobilů do stávajících automobilů a namísto toho údajně připravuje EV platformu pro čtyři modely.

Dnes je už vcelku běžné, že automobilové platformy zvládnou kromě klasických pohonných systémů pojmout i hybridy, popřípadě komponenty elektrického pohonu, neobejde se to ale pochopitelně bez určitých kompromisů, což je něco, čemu se patrně chce vyhnout Mercedes-Benz.

Německý Auto Bild informuje, že by vedení automobilky mělo v nejbližších týdnech schválit vývoj nové platformy, určené speciálně pro elektromobily, přičemž na ní byly vyčleněny dvě miliardy dolarů. Měla by nést vzletné označení Ecoluxe a proslýchá se, že by měla existovat ve dvou různých velikostech a v příštích letech by ji měly využívat čtyři různé modely.

Zatím není jisté, zda se Mercedes inspiroval u řady "i" u BMW a bude nabízet specificky stylizované automobily nebo zda vozy budou sdílet vzhled s klasickými modely Mercedesu a lišit se budou pouze technicky. Auto Bild nicméně tvrdí, že první elektrický model na technice Ecoluxe dorazí v roce 2019 nebo 2020 a mělo by se jednat o "SUV-kupé" s délkou kolem pěti metrů (tedy druhá generace modelu GLE Coupé?), které by mělo disponovat výkonem 400 a 450 kW, přičemž akční rádius by se pohyboval kolem 450 km.

Michal Fokt
Diskuze (6)
24. 12. 2014 23:02
Re: Mercedes chce?
Všetci budú musieť. Už dnes musia kopu rôznych kravín, ktoré stoja ohromné prachy a nemajú prakticky žiadny pozitívny efekt, tak prečo nie toto? ;-)
24. 12. 2014 16:02
Mercedes chce?
Jednoducho musí!
24. 12. 2014 15:13
konečněěě
Už ať je to tu..Je mi úplně jedno,jestli je provoz elektromobilu stejně drahý,nebo levnější,než provoz běžného auta..jde mi o to,aby pro moje děti nebyly ve vzduchu hromady sraček,které současné popelnice produkují.Navíc nebude takový ruch a pokud budou spolu auta komunikovat,bude na cestách bezpečněji..
Hezké svátky.
23. 12. 2014 20:42
Re: Správny pohľad na vec.
me se mercedes dvakrát nelíbí ALE je to pozitivní zpráva
Konečně medvěd hne tou svou línou německouprdelí a nebude Tesle [odkaz] jen přicmrdovat ale konečně i konkurovat [odkaz] ;-)
23. 12. 2014 19:31
tesim se
na techniku a luxus Mercedesu ve spojeni s ev se tesim :-)