Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Maybach SUV bude luxusní GLS

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Mercedes-Maybach se hodlá vydat ve stopách britských značek Bentley a Rolls-Royce. Vedle limuzíny má nabídka této značky obsahovat i velmi luxusní SUV.

V loňském roce Mercedes-Benz opět oživil slavné jméno Maybach prostřednictvím luxusních verzí své třídy S, které v letošním roce doplnilo provedení Pullman. Německý výrobce se ovšem nechce omezit pouze na limuzíny a podobně jako nejbližší konkurenti z Velké Británie hodlá svým klientům nabídnout i SUV.

Zatímco Bentley vyvíjí zcela nový model Bentayga a Rolls-Royce rozjíždí projekt Cullinan, tak Mercedes-Maybach si vývoj do jisté míry zjednoduší a půjde stejnou cestou jako v případě limuzín, což znamená, že základem jeho luxusního SUV se stane jeden z modelů značky Mercedes-Benz.

V rozhovoru pro britský Top Gear se o SUV značky Mercedes-Maybach zmínil Wolf Dieter-Kurz, viceprezident divize sportovních a SUV modelů německé automobilky. Podle jeho slov je právě SUV jedním z pravděpodobných kandidátů na další model značky Mercedes-Maybach a uvedl rovněž, že není vyloučeno použití hybridního pohonného systému z modelu GLE 500 e 4Matic, jehož premiéra se odehrála na autosalonu v New Yorku.

Podle neoficiálních informací je pak téměř jisté, že SUV značky Mercedes-Maybach bude vycházet z modelové řady GL, resp. z jejího modernizovaného a přejmenovaného provedení GLS. To se od současného provedení odliší retušemi designu i techniky a jeho premiéra se může uskutečnit na letošním podzimním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Rozdíly mezi novým GLS a jeho luxusním provedením pod značkou Mercedes-Maybach pak budou podobné jaké v případě limuzín, což znamená, že dojde na úpravy exteriéru a především na vytvoření maximálně luxusního interiéru s dvojicí samostatných křesel na místě zadního sedadla. Vyloučena pak není ani varianta s prodlouženým rozvorem náprav.

Hlavním odbytištěm pro SUV značky Mercedes-Maybach se pak má stát Blízký východ, Čína a Rusko, kde jsou luxusní verze vozů schopných jízdy mimo zpevněné vozovky stále populárnější.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Re: Krava za volantom
Přesně, nezáviď jí postavu.
Avatar - azny
9. 4. 2015 09:14
Re: Krava za volantom
závist
Avatar - Auto CZ
8. 4. 2015 20:34
Krava za volantom
milujem ked krava sedi za volantom tejto desat metrovej obludy ani ju neni vidno za volantom, a zaberie sest parkovacich miest, kym si ide odskocit s kamoskou na posedku pri pletkach. :-!