Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes zvažuje superluxusní SUV s logy Maybach

Michal Fokt
Diskuze (2)
Ve světle novinek u Jaguaru, Bentleye a Rolls-Royce zvažuje trojcípá hvězda vytvoření v rámci řady Maybach jejich konkurenta.

Od doby, kdy se Porsche zpronevěřilo svým tradicím a postavilo luxusní SUV, které se mu následně postaralo o finančně zajištěnou budoucnost, je tento typ vozů vnímán jako způsob, jak zbohatnout, aniž by to mělo nějaký zásadní vliv na dosavadní portfolio značky. I proto se k tomuto kroku odhodlaly takové značky, jako je Jaguar, Lotus, Bentley a dokonce i Rolls-Royce. Luxusní SUV jsou prostě v kurzu.

A to je něco, čeho si nemohli nevšimnout u Mercedesu. Ten je vnímán jako vrchol mezi "normálními" výrobci, to mu však nestačí a rád by zkomplikoval život ambiciózním soupeřům i v této kategorii. Mercedes ovšem na rozdíl od Volkswagenu a BMW nemá ve hře žádnou aristokratickou značku, Maybach skončil dost neslavně. Ve Stuttgartu ale mají plán.

Podobně jako v případě modelu Mercedes-Maybach S, jenž (ať už si o tom myslíte cokoli) má ambice konkurovat nejmenším sedanům Bentley a Rolls-Royce, by se stejného úkolu mělo zhostit i některé ze stuttgartských SUV.

Nemuselo by se ovšem nutně jednat o vyšperkovaný Mercedes-Maybach GL, model GL by se k tomuto "tuningu" logicky nabízel. Jenže konkurence inklinuje spíše k crossoverům a v tom případě by tím pravým produktem mohl být Mercedes-Maybach GLE. Všechna pro a proti teď údajně zvažují produktoví plánovači automobilky, je však velmi pravděpodobné, že pozdnačka Maybach dostane druhý model. Mohlo by to být dokonce dříve, než byste čekali. Jakmile taková značka přizná, že o něčem takovém přemýšlí, hotový vůz už může být někde v R&D pod plachtou...

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - Pekelná Micinka
24. 9. 2015 14:02
Maybach
Zrovna Maybach si docela představit umím, hodně bude záležet jakou formu zvolí.
24. 9. 2015 13:45
Atrapy výfuků u Mercedesů
Doufejme, že stejně jako třeba u nového modelu Mercedes GLC nebude mít pouze falešné zaslepené koncovky výfuků v nárazníku... a skutečný výfuk bude končit s jednou obyčejnou ohnutou trubkou někde zespodu za nárazníkem.... Jak je možné, že Mercedes Benz se již nedrží hesla „Das Beste oder nichts“???