Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MG má v Longbridge nové design centrum

Diskuze (4)
V Longbridge bylo otevřeno nové MG Design Centre. Britská automobilka s čínskými majiteli zde bude navrhovat všechny své budoucí modely.

Čínská SAIC, majitel značky MG, naplňuje své sliby – postupně vrací MG zpátky do Británie. Po obnovení výroby roadsteru TF v továrně v Longbridge u Birminghamu bylo v blízkosti vybudováno nové designové centrum. Na stejném místě se už nyní nachází také SAIC Motors European Technical Centre.

V designovém centru bude pracovat 20 designérů, kteří budou schopni provést kompletní vývoj exteriéru i interiéru od počátečních návrhů, přes virtuální modely a 3D vizualizace v CADu až po hliněné modely. Výraznou výhodou při návrhu designu produkčních aut má být právě napojení na technické centrum, kde již nyní pracuje 300 inženýrů.

Prvními projekty, na kterých budou designéři v Longbridge pracovat, je doladění detailů na pětidveřovém liftbacku MG6, který se má začít vyrábět na konci roku. MG Design Centre bude zodpovědné také za sériovou podobu konceptu MG Zero, další modely zde budou vznikat již od samotného počátku, včetně fází designové studie.

Diskuze (4)
23. 6. 2010 19:05
Re: centrum
jo, fajn článek, ale mohl být podrobnější :-)
22. 6. 2010 23:41
Fandím jím
i jejich čínským vlastníkům. Obecně lze říct, že východoasiati si cení a váží západní civilizace a jejího odkazu a výdobytků mnohem víc než verbež z blízkého východu. Což možná souvisí s tím, že východoasiati měli a mají svoji vlastní vyspělou kultru, ke které se snad vrátí i číňani.
Avatar - Ricardo
22. 6. 2010 17:49
Re: centrum
Hned na první fotce je MG6 (vedle toho CLS)
22. 6. 2010 11:38
centrum
Skvely pohlad do vnutra vyvoja automobilky :yes: Chcem viac takych clankov :-!