Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini John Cooper Works Paceman: 160 kW a 4x4

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Britská značka Mini na svém stánku v Detroitu představuje svou nejnovější modelovou řadu Paceman v nejvýkonnějším provedení John Cooper Works.

Mini Paceman se jako mladší sourozenec modelu Countryman ve své sériové podobě představil na loňském autosalonu v Paříži. Tehdy byly odhaleny prakticky všechny verze s výjimkou té nejostřejší.

Tou je John Cooper Works Paceman, který si svou premiéru užívá v Detroitu. Podobně jako stejně označený Countryman má i tento třídveřový model pod svou kapotou uložen přeplňovaný čtyřválec o objemu 1,6 litru s výkonem 218 koní (160 kW) a točivým momentem 280 Nm, resp. 300 Nm při využití funkce overboost.

S tímto motorem standardně spolupracuje šestistupňová manuální převodovka a pohon všech kol. Mini John Cooper Works Paceman má z 0 na 100 km/h akcelerovat za 6,5 s a jeho maximální rychlost se má pohybovat okolo 225 km/h. Spotřeba paliva v kombinovaném režimu se má pohybovat okolo 7,4 litru na 100 km.

Od méně výkonných verzí Pacemanu se John Cooper Works liší kromě motoru i tužším nastavením podvozku, světlou výškou nižší zhruba o 10 mm, výrazněji tvarovanými nárazníky, nástavci prahů a standardními 18palcovými koly. Ta bude možné za příplatek nahradit 19palcovými koly.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
17. 1. 2013 22:22
Re: Rozdíl
U Škodovky Sport není RS.
Avatar - 3_diamanty
17. 1. 2013 15:02
Re: Rozdíl
trosku si voci skodovke kruty.... citigo je miniauto uplne inej cenovej relacie ako mini paceman.... v pripade citiga ide o vizualne doplnky ktore spravia z malickeho auta nieco co sa na ceste nestrati a vzbudi pozornost... nejde tu samozrejme o vykon... miniauto je miniauto... tu slo len o vzhlad... a skodovke sa to podla mna podarilo a nazivo taketo citigo nemusi vyzerat zle.... mini malo inu ulohu... tam uz slo aj o vykon jazdne vlastnosti atd... paceman je predsa uplne ine auto ako citigo... ale skvele si to postrehol ... ta vizualna podobnost teda to farebne zladenie oboch modelov je uplne podobne.... suhlas :yes:
17. 1. 2013 14:05
Rozdíl
Tohle je přesně o tom, jak se to má dělat... A tady [odkaz] je to o tom, jak to celý och.at... Když dva dělají totéž, není to totéž...