Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini v Paříži 2008

Vitek
Diskuze (0)
Britská automobilka MINI si připravila koncept pětidveřového crossoveru, který má představit nový designérský styl značky a je jejím prvním vozem s celkovou délkou přes čtyři metry.

Crossover Concept

Crossover Concept podobně jako Clubman přichází s netradičně pojatým přístupem do interiéru. Při pohledu na pravou stranu vypadá koncept, že má klasicky pojatou pětidveřovou karoserii, ale na levé straně vozu chybí B sloupek a druhé dveře se odsouvají směrem vzad. Tento koncept má být předzvěstí čtvrté modelové řady, která by měla v roce 2010 doplnit současné MINI, kabriolet a Clubman.

Automobilka v tiskové zprávě k tomuto vozu vyzdvihuje především nový styl designu přední části a vnější rozměry vozu, kdy uvádí, že Crossover Concept je vysoký 1598 mm a široký 1830 mm, ale u délky se zmiňuje pouze o překonání čtyř metrů. Poslední číselný údajem je rozvor náprav, který měří 2606 mm. Z vnějších rozměrů karoserie mají vytěžit maximum cestující, kteří mají v konceptu k dispozici čtyři samostatná plně stavitelná sedadla.

Zajímavým designérským prvkem interiéru je globus ve středu palubní desky, který slouží jako telekomunikační centrum, navigace nebo ovládání audiosystému a zároveň je na jeho obvodu umístěn ukazatel rychlosti. Automobilka prozatím neuvádí žádné bližší informace o pohonné jednotce a systému pohonu.

BM


Vitek
Diskuze (0)