Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mini XXL - MaxiMini

Ladislav Čermák
Diskuze (2)

Zamilovali jste si styl anglobavorského Minisporťáčku, ale zdá se Vám malý? Nemusíte zoufat, konstruktéři už zjednali nápravu.


Že je v dnešní době možné už opravdu všechno, dokazuje nejnovější kreace se jménem Mini v názvu. Firma z Los Angeles, specializovaná na stavbu mnohametrových superlimuzín, prodloužila původně sotva čtyřmetrové Mini Cooper S o více než dva metry – tedy na více, než má Mercedes S-klasse long. O pohon se stará známá kompresorová šestnáctistovka, posílená kitem John Cooper Works na 147 kW a „poněkud“ zbytnělou karoserii nesou tři nápravy místo dvou.

Protože Amerika se vyžívá v superlativech, získalo i toto Supermini mnoho nej. Je mezi všemi současnými Mini nejdelší, má nejvíc dveří a kol a zároveň pravděpodobně nejmenší zdvihový objem mezi podobnými továrně zpracovanými vozy. Interiér byl při zachování původního výlučného stylu obohacen o většinu obvyklých prvků v této kategorii – špičkové Hi-Fi, DVD přehrávač s výklopnou obrazovkou, palubní telefon a interkom mezi řidičem a posádkou. To vše by nebylo nic výjimečného, ovšem v seznamu doplňků figuruje ještě největší zajímavost, a tou je vířivka pro dvě osoby v místech, kde mívají všední automobily zavazadelník. Ta je zakrytá snadno demontovatelným střešním panelem a po dovíření z ní lze vypustit vodu stiskem jediného tlačítka.

Úkolem svérázného skoropick-upu je budit pozdvižení na cestách Evropou a Asií při příležitosti různých společenských akcí. První jsou Athény, kde se stane olympijskou atrakcí.

Ladislav Čermák
Diskuze (2)