Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi chystá nové kompaktní SUV, vypadat může takto. Je tu ale jeden problém...

Jan Zajíc
Diskuze (7)

Mitsubishi v srpnu představí nové kompaktní SUV, které bude vycházet z loňského konceptu XFC. Podívejte se, jak by mohlo vypadat.

Studii XFC japonská automobilka odhalila v říjnu loňského roku. Zatímco v Evropě aktuálně značka představuje novinky, které jsou přeznačkovanými Renaulty, koncept XFC láká na svébytný design navržený přímo v Mitsubishi.

A vzhled je to velice zajímavý, nabízí totiž řadu svérázných a výrazných prvků. Zaujmou například lomené světlomety, žebrované denní svícení, netradičně tvarované nárazníky, vyboulené zadní blatníky, vysoko umístěná spodní linie bočních oken nebo provedení zadních sloupků.

Video se připravuje ...

Jde ale samozřejmě stále jen o designový koncept, u produkčního auta bude vzhled "civilnější". Vůz jistě dostane jiná kola, klasická zpětná zrcátka a standardní dveřní kliky.

Jak by sériovka mohla vypadat, se snaží odhadnout také digitální tvůrce Nikita Chuicko. Ten kromě výměny kol a nahrazení kamer zrcátky upravil světlomety, masku chladiče i nárazníky. Auto dále vybavil oranžovým lakem a kontrastní černou střechou.

Jak moc se do produkční podoby SUV, jehož jméno ještě neznáme, trefil, uvidíme tedy nejpozději v srpnu. Nové Mitsubishi se veřejnosti představí na indonéském autosalonu GAIKINDO Indonesia International Auto Show ve městě Tangerang.

A tím se dostáváme k jistému problému. Mitsubishi zatím v souvislosti s novinkou zmiňuje trhy jihovýchodní Asie. Prodeje v Evropě jsou tedy zatím více než nejisté.

Jan Zajíc
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - Ozzman
14. 6. 2023 14:09
Re: Další převlečený Renault bez dieselu ...
No, sice s někdy s rétorikou Mikesuse nesouhlasím, ale čistě městský provoz byl pro diesel problém již delší dobu, protože se při krátkých trasách neprohřeje, žere stejně hodně jako benzín (typický dvoulitrový TDI 8-10 v kolonách velkého města - změřeno) a pak se rychleji zakarbonuje, čoudí, kazí se a tak... Jezdi si samozřejmě v čem chceš, ale že diesel není vhodný na krátké trasy po městě a že dnes jsou na to lepší pohony, to je asi opravdu už podložený fakt :)

Jestli někde jedeš občas do města a pak jezdíš trasy, že se ti spotřeba vykompenzuje, budiž, ale to není typická městské a příměstské použití. Navíc je to reakce na Wina, který s naftou otravuje snad i do motorek... :D
14. 6. 2023 07:21
Re: Další převlečený Renault bez dieselu ...
No, ak to bude spravené na spôsob ich posledných ASX , tak sa nie je veľmi na čo tešiť.
14. 6. 2023 07:19
Re: Další převlečený Renault bez dieselu ...
A ty mi hovor, že píšeš o sebe. Vydávaš všeobecné "pravdy" a nedochádza ti, že možno niekoho urážaš, dokonca len na základe osobného názoru, nie podloženého faktu. Potom sa nečuduj nepríjemným reakciám (viď včera). Prečo by nikto "normálny" nemohol chcieť diesel, aj keď jazdí po meste? Možno preto, že má minimálnu spotrebu, dobre ťahá odspodu a je už rovnako čistý ak nie čistejší ako dnešný fúkaný benzín. A tiež asi preto, že jazdí aj iné trasy ako tie mestské ;-)
Avatar - Mikesus
13. 6. 2023 19:07
Re: Další převlečený Renault bez dieselu ...
Nikdo normální, kdo se jen trochu pohybuje i po městě, dnes diesel už nechce.
Je to slepá ulička nesmyslně tlačena před 20 lety.
Avatar - 3_diamanty
13. 6. 2023 16:24
Re: Další převlečený Renault bez dieselu ...
XFC nema nic spolocne so ziadnym renaultom ... je to ciste mitsu