Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Outlander a Lancer Evo: Záchranářští šviháci pro Pikes Peak

David Bureš
Diskuze (1)
Vedle závodního elektromobilu z dílny Mitsubishi se na letošním ročníku závodu Pikes Peak objeví i další její vozy, které budou sloužit jako záchranářská vozidla.

Účastníky závodu do vrchu Pikes Peak budou letos chránit dva japonské modely z dílny Mitsubishi – crossover Outlander a Lancer Evo. Oba vozy byly speciálně upraveny a vymóděny pro tento účel.

Outlander je oficiálním vozidlem pro bezpečnost. K tomuto úkolu vozu pomůže jeho pohon všech kol S-AWC poskytující stabilitu a perfektní kontrolu nad autem, což se v náročných serpentinách na Pikes Peak jeho řidičům bude hodit.

Sportovní sedan Lancer Evo bude sloužit jako pomocné vozidlo pro bezpečnost. Tak jako Outlander je i Lancer Evo vybaven sirénami a výrazným červenobílým zbarvením.

Oba automobily byly upraveny za pomoci firem AEM, BBS USA, Cobb Tuning, DC Sports, Kenwood USA Corporation a Muellerized Suspension Tuning. To naznačuje, že se vozy pochlubí mimo jiné výkonnějším brzdovým systémem nebo upraveným nastavením podvozku.

Mitsubishi do letošního ročníku závodu Pikes Peak nasadí dva elektromobily MiEV Evolution II. Za volant těchto závodních prototypů se posadí dvojnásobný vítěz rallye Dakar Hiroši Masuoka a motocyklový závodník Greg Tracy, který na Pikes Peak vyhrál již šestkrát.

Pikes Peak International Hill Climb se koná ve Skalnatých horách v americkém Coloradu. Dráha se 156 zatáčkami je dlouhá takřka 20 kilometrů a její převýšení činí 1.430 metrů. Po závodu 500 mil v Indianapolis se jedná o druhý nestarší závod v Americe, první ročník Pikes Peak se konal v roce 1916.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - 3_diamanty
19. 6. 2013 11:05
outlander je skvele auto
mal som moznost v nom sediet v showroome misaka ked sme boli na prehliadke s nasim tatosom teraz nedavno a musim povedat ze to auto klame telom.... zvnutra je obrovske a kvalitne spracovane... zvonku sice vyzera trosku ako taka seda myska ale je to jednoducho auto ktore vas ocari na druhy pohlad.... v peknej farbe na velkych koelsach vyzera ale aj na prvy pohlad uzasne... interier je ukazkovy elegantny tvary auta jasne citatelne... mal som z outlander velmi pozitivny dojem.... trosku je ale drahy to je pravda ale misak si svoju skveleu techniku nechava zaplatit a pravom.... u mna outlander jasna volba v tejto tirede SUV... ziadne CRV s minipodvozkom a ani smiesna RAVka .... outlander je to co skutocne povazujem sa poriadne a pekne SUV......