Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi prý chystá Outlander Ralliart, má dostat vyšší výkon a upravený podvozek

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Sportovnější verze známého SUV by se mohla představit v příštím roce.

Rok 2023 bude pro značku Mitsubishi významný především na evropském trhu, kde plánuje uvést novou generaci populárního crossoveru ASX a novou generaci malého hatchbacku Colt. V obou případech se však jedná o přeznačkované populární vozy automobilky Renault, se kterou tvoří Mitsubishi alianci.

Podle informací, které přinesl japonský magazín Best Car Magazine, však automobilka chystá přinejmenším jednu zajímavou premiéru i na rok 2024. V plánu by totiž měla být sportovní verze modelu Outlander, která projde úpravou od vzkříšené závodní divize Ralliart.

Video se připravuje ...

Ta o sobě dala vědět již v loňském roce, kdy lehce poupravila modely Outlander PHEV, Eclipse Cross, ASX a Delica D:5 pro japonský trh. Bohužel se však jednalo pouze o drobné úpravy, zaměřené především na dekory a různé doplňky, navozující maximálně sportovní image.

Upravený Outlander Ralliart, jehož premiéra se očekává v roce 2024, by však mohl být podstatně zajímavějším projektem. Podle spekulací by mělo známé SUV dostat agresivnější vzhled, tužší naladění podvozku, drobná technická vylepšení a především vyšší výkon plug-in hybridního pohonného systému.

Video se připravuje ...

Ten nabízí standardní výkon kolem 248 koní, podle Best Car by se však výkon mohl posunout až na 286 koní. Nejvyšší točivý moment japonský magazín nezmiňuje, už sériový model však nabízí 450 Nm. Není přitom zřejmé, zda se technici pustí do úprav 2,4litrového spalovacího čtyřválce, nebo úprav dvojce elektromotorů.

Po designové stránce by se sportovně laděný Outlander mohl inspirovat konceptem Vision Ralliart, který automobilka prezentovala začátkem loňského roku v Tokiu (a který vidíte v galerii). Velké SUV tehdy dostalo výrazné nárazníky i blatníky, 22“ litá kola, velké brzdy, atd. Další úpravy konceptu pak slibovaly lepší akceleraci, zatáčení i brzdění za všech podmínek. A už tehdy byl zmiňován i vyšší výkon.

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Doporučujeme

23. 2. 2023 19:08
Re: Dočetl jsem…
Kdo chce čisté EV zrovna od Mitsu? Pak už je jedno, od koho si ten elektrošuplík koupíš, je to stejný jako kupovat toaster nebo vysavač, službu to udělá stejnou. Jen z bodu A do bodu B, bzučení bez emocí... :no:
Avatar - 3_diamanty
23. 2. 2023 15:12
Re: Dočetl jsem…
Bude to s mitsu v eu aj lepsie... zvlast ked sa prejde na ciste elektro... koncom dekady by sme tu mohli mat aj nieco vlastne od nich... inak prekabateny colt ma urazat nebude... a pojdem ho urcite aj vyskusat... doba je aka je... coskoro to stejne kazdy uz bude sekat nastejno len s inym logom a elektromotorom ... zlate automobilove 90 roky su proste uz prec a nikdy sa uz ta era nevrati
23. 2. 2023 14:59
Re: Dočetl jsem…
Od Mitsu už nečekám nic, jen překapotovaný Rendliky :no:
Avatar - 3_diamanty
23. 2. 2023 10:56
Re: Dočetl jsem…
Tie cakaj v eu az na konci dekady
Avatar - 3_diamanty
23. 2. 2023 10:55
Kde a komu
To chcu predavat... uz vidim ako sa o neho zakaznici biju na filipinach ci v mexiku...