Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi Vision Ralliart Concept je Outlander ve sportovním provedení

Diskuze (2)

Tento pátek představí na autosalonu v Tokiu Mitsbubishi koncept obnovené divize Ralliart.

Pokud jste na přelomu 20. a 21. století sledovali rallye, zejména světový šampionát a také Dakar, neunikly vám úspěchy Mitsubishi pod sportovní divizí Ralliart. V letech 1996-1999 získal ve WRC čtyři jezdecké tituly legendární Tommi Mäkkinen. Na Dakaru je Mitsubishi dosud nejúspěšnější značkou s dvanácti tituly. Čas je však neúprosný a poslední úspěch přišel před patnácti lety vítězstvím Stephána Peterhansela právě na Dakaru. Nyní se sportovní oddělení značky Mitsubishi vrací.

Mitsubishi Vision Ralliart je v podstatě Outlander ve sportovním kabátu. Koncept vypadá o mnoho agresivněji a to díky nové masce, nárazníkům a prahům vedoucím k zadnímu difuzoru, kde krom zajímavě tvarovaného a masivního nárazníku najdeme třetí brzdové světla velmi podobná těm, které můžeme vidět na monopostech formule 1.

Studie Mitsubishi je představena v saténově šedé barvě a osazena dvaadvacetipalcovými koly s většími brzdovými kotouči a šestipístkovími brzdiči. Aniž by automobilka uvedla podrobnosti, proti standardnímu Outlanderu by měla mít studie přeladěné odpružení, vyšší výkon a také kapacitu baterie. Více se snad dozvíme na pátečním autosalonu v Tokiu.

I přesto, že Vision Ralliart zůstane pouze konceptem, automobilka jedním dechem dodává, že na základě zpětné vazby na tuto studii budou učiněny další kroky této obnovené divize.

Zda bude znovuzrození divize Ralliart znamenat také návrat například oblíbeného Mitsubishi Lancer, zatím nevíme. Pravděpodobnější však bude cesta alternativních pohonů. Zároveň automobilka bez bližších podrobností prozradila, že společně s obnovením divize chystá návrat do motorsportu.

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (2)

Doporučujeme

12. 1. 2022 20:36
Ralliart jeko elektrospotřebič?
Ještě že se toho Lancer nedožil ;-)
12. 1. 2022 18:09
Carmen
Jo, fotku Sandokana z Amsteru by to asi Carmen vymenila radeji, nez do toho zabalit makrelu...


To je strasnej kolotoc tohleto. Topr uz asi setri.