Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mnoho rychlejších Octavií asi neexistuje. K mání je kus vyladěný na 466 koní

Jan Zajíc
Diskuze (9)

Dvoulitrové "téesíčko" koncernu Volkswagen patří mezi oblíbené motory různých úpravců, kteří z něj dokážou vydolovat velice zajímavé výkony.

Důkazem budiž třeba i tato Škoda Octavia RS třetí generace, kterou jsme našli na jednom známém inzertním portálu. Prodává ji soukromník v německém a v Česku už ze školních lavic známém městě Kostnice (Konstanz).

I když černý kombík na první pohled vypadá vcelku nenápadně a až na kola i sériově, podle prodejce nabízí dvojnásobný výkon než tovární provedení. Místo 230 koní přeplňovaný dvoulitr dává 466 koní, tedy 343 kW. Točivý moment prý dosahuje 520 N.m.

Tím pro zajímavost překonává aktuálně nejvýkonnější produkční čtyřválec v Mercedesu-AMG A 45 S, který nabízí "jen" 421 koní (310 kW) a 500 N.m. Nejostřejší áčko zrychluje z klidu na stovku za 3,9 sekundy, oktávka ale bude jistě o něco pomalejší, mercedes se totiž při rozjezdu může opřít o pohon všech kol.

Škodovka zůstává předokolkou, síla na přední kola putuje přes šestistupňovou dvouspojkovou převodovku.

Úpravy jsou tradičního druhu: je tu nové turbodmychadlo, nový výfukový systém, přepracované chlazení nebo efektivnější přívod vzduchu motoru.

Prodejce by měl být současně prvním majitelem vozu, který byl registrován v prosinci roku 2015,  a tvrdí, že se o něj dobře staral. Přesto upozorňuje na drobné poškození v oblasti předních partií.

K autu vlastník přidá kompletní servisní historii a zimní pneumatiky na originálních 18palcových discích. Nájezd činí asi 47 tisíc kilometrů. A cena? Upravená Octavia RS je k mání za 15.500 eur, tedy v přepočtu asi 407 tisíc korun.

Jan Zajíc
Diskuze (9)
2. 12. 2020 16:06
Re: wv gate
Moje řeč.. normální vovceq sice dojede na STK, ale už neodjede protože se to na kostitřasu rozpadne na popel.. hnuj prostě
2. 12. 2020 14:41
Tak tohle se nepovedlo
Mám rád tuning, ale tohle je opravdu hnus. Hnusný kola, který se na tu ochcávku nehoděj, černá barva, na který jinak rozumně vypadající auto nevynikne a jeste je to snížený pomalu zase na tramvaj. Nevkusné, celek neladí, prostě obyčejnej humus
2. 12. 2020 10:41
wv gate
K čemu vrak co nedojede na stk?
Avatar - Emel
2. 12. 2020 10:33
Re: Totální nesmysl
Tak... víš co, tohle stejně není žádný okruhový náčiní, ale rychlej kombík, pro dálniční akcelerace se to bez 4x4 klidně obejde. A cena taky není marná, za 400t se prodávaj i sériový RS... nebo mám aspoň ten dojem. Akorát teda černá barva + kožený sedačky bez perforace...
2. 12. 2020 05:00
Re: Re: Tak hlavně jestli taky dostatečně posílil....
Ta už byla než tento hnůj vyjel z fabriky :D