Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Moderátor Top Gearu prodává své Camaro, nového majitele pak vezme i na okruh

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Chris Harris, pravděpodobně poslední uznávaný člen současné podoby Top Gearu, posílá do aukce svůj Chevrolet Camaro Z/28. A kromě auta nabízí i nevšední zážitek.

Podle údajů aukční společnosti Collecting Cars, která bude aukci vozu zprostředkovávat, importovala nový vůz do Velké Británie v roce 2015 společnost Litchfield Motors. Chris Harris se stal vlastníkem vozu na podzim roku 2017, zhruba tři roky poté, co se za volant stejného modelu usadil během natáčení show „Chris Harris on Cars.“

Chevrolet Camaro Z/28, vyrobený v roce 2015, by měl mít v současnosti najeto okolo 7.962 mil (cca 12.814 km) a údajně se jedná o jeden z pouhých pěti kusů ve Velké Británii. Jeho nový majitel však nedostane jen výjimečný vůz, ale také výjimečný zážitek.

Výherce vozu totiž získá možnost setkat se i se samotným Chrisem Harrisem a to na dosud nejmenované závodní dráze v jihozápadní části Anglie. Kromě předání vozu pak bude na programu i oběd a také pár ostrých kol na okruhu. A vzhledem ke schopnostem Chrise Harrise za volantem jsme si téměř jistí, že to bude fantastický zážitek.

Ostatně již během své show, kde Harris porovnával Camaro s Porsche 911 GT3 RS (generace 997.2), vysekl americkému vozu několik poklon. Opěvoval jak jeho šestistupňovou manuální převodovku Tremec, tak fantastický poměr ceny a zábavy. „Je to analogové auto v digitální době. A stejně jako hodinky na vašem zápěstí, nebo nádherný otočný volič na vašem stereu, dokazuje, že nové nemusí být vždy lepší.“

O největší vzrušení za volantem se přitom stará 7.0 litrový motor V8, použitý také v modelu Chevrolet Corvette C6 Z06, který nabízí výkon až 377 kW (513 k). Automobilka navíc přidala pár agresivnějších aerodynamických prvků karoserie a ubrala zbytečnou zátěž v podobě koberců, klimatizace, tlumicích materiálů, atd. Jízdní zážitek pak ještě umocňují sportovní pneumatiky a výkonné brzdy.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme